Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Haziran 2015

Başbakan Davutoğlu, “Ümraniye değişim ve dönüşümüyle örnek”

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu’nun yoğun İstanbul programının ikinci gününde üçüncü durağı Ümraniye oldu. Ümraniye Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ümraniye’de yaşanan değişimi hatırlatarak, ‘Varoş diye adlandırılan Ümraniye, bugün değişimin ve gelişim örneği olmuştur” dedi.

7 Haziran seçimleri öncesinde seçim programı kapsamında Ümraniye’ye gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ümraniye Meydanı’nı dolduran on binlerce Ümraniyeliye seslendi. Mitinge,  Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu hanımefendi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AB Bakanı ve Başmüzakereci Volan Bozkır, AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Milletvekili ve AK Parti Grup Başkan Vekili Mihrimah Belma Satır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat,  AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekilleri adayları, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, teşkilat mensupları ve binlerce Ümraniyeli katıldı.

  

“ÜMRANİYE’MİZİN KARARI İSTİKRARIN VE BÜYÜMENİN KARARIDIR”

Miting alanında kısa bir konuşma yapan AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu; “Birazdan yeni Türkiye’nin yeni lideri Başbakanımız ve Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’nu Ümraniye’mizde ağırlayacağız. Bunun için hep birlikte heyecanla bu alanı doldurduk ve kendilerini bekliyoruz” dedi. Çakıroğlu; “Bu tarihi anda AK Parti olarak bu alanı dolduran tüm dostlarıma, arkadaşlarıma, teşkilatıma ve Ümraniyelilere teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyorum. Şurada gördüğüm tabloda Ümraniye kararını vermiştir. Ümraniye’mizin kararı istikrarın ve büyümenin kararıdır” diyerek konuşmasını noktaladı.

“BİZ DAĞLARI, ENGELLERİ AŞARAK GELDİK”

Başbakan Davutoğlu’ndan önce vatandaşlara seslenen Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise yaptığı konuşmasında; Ne güzelsiniz ne büyüksünüz. 7 Haziran gibi Türkiye tarihinde unutulmayacak bir zaman dilimine mühür vuruyorsunuz ve imza atıyorsunuz. Bu güzel günde Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanını karşılamak AK Partinin Genel Başkanını karşılamak için burada hazır bulundunuz. İşinizden gücünüzden fedakârlık ederek Ümraniye’nin en büyük meydanını doldurdunuz hepinize müteşekkiriz” dedi. Biz ne dağları ne engelleri aşarak geldik diyen Başkan Hasan Can; “1960’ların, 70’lerin, 80’lerin ve 28 Şubatların, e-muhtıraların o karanlıklarından geçerek ferahlık bir Türkiye’yi yakaladık. Vazgeçer miyiz? Bu Türkiye’den? Bu millet az çekmedi? O karanlık yılları yaşayanlar nasıl bir Türkiye’nin tünellerinden, karanlık dehlizlerinden geçildiğini iyi bilirler. Allah’a şükür olsun, hamdu senalar olsun ki, 13 yıl evvel Türkiye’nin ufkuna ve geleceğine imza atan bir büyük lider Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Onunda önüne çok şeyler koymuşlardı. Muhtar bile olmaz demişlerdi ama Başbakan oldu şimdide Cumhurbaşkanı oldu. 14 Mayıs 1950’de ‘Yeter Söz Milletindir’ diyen aynı irade böylece millet iradesinin ne anlama geldiğini tüm dünyaya göstermiş oldu. Hem de 9 kez gösterdi! İnşallah 10’uncusnu da gösterecektir” dedi.

Ümraniye’de vatandaşlara hitap eden Başbakan Davutoğlu ise, konuşmasında şunları söyledi: AK Parti’den önce yolsuzlukların olduğunu ifade eden Davutoğlu, “Hortumlarla, yolsuzluklarla ahlaki çöplük haline getirmişlerdi memleketi. Hepsine son verdik” dedi. Türkiye’nin her yerinde miting yaptıklarını da ifade eden Başbakan Davutoğlu, “Diğer liderler buraya yolu düşerse bir sorun kaç tane vilayete gitmişler. CHP Genel Başkanı sadece kendi güçlü olduğu yerlerde dolaşır, güçlü olduğunu zannettiği yerlerde sahillerde, batı kentlerinde. MHP Genel Başkanı zaten siyasi kariyeri boyunca Sivas’ın öbür tarafına geçmedi. HDP Türkiyeleşeceğim diyor ama Güneydoğu’ya gidip başka dil kullanıyor, İstanbul’da başka dil, Türkiye’yi kuşatamıyor” şeklinde konuştu.

“CUMHURBAŞKANI SAYIN ERDOĞAN’IN 1994’TE BELEDİYE BAŞKANI OLMASI İLE İSTANBUL’UN DA ÜMRANİYE’NİN DE KADERİ DEĞİŞTİ”

Ümraniye’nin AK Parti’den önce çöplükle anıldığını anlatan Davutoğlu, “Burada Ümraniye, çöplükle ve varoşlukla anılırdı. 1993’te malum zihniyetin başta olduğu zamanlarda bir patlamada 38 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Ama şimdi Ümraniye bugün değişimin ve gelişimin örneği olmuştur. Bu Ümraniye ile o Ümraniye arasında hiçbir benzerlik var mı? Çöplükleri kuruttuk mu? Sadece fiziki çöplüğü değil, ahlaki çöplük haline getirmişlerdi memleketi hortumlamalarla, yolsuzluklarla… Hepsine son verdik mi? 1994’te Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ın belediye başkanı olması ile İstanbul’un da Ümraniye’nin de kaderi değişti mi? AK Parti iktidarı ile Türkiye’nin kaderi değişti mi?” ifadeleri meydanı dolduran kalabalık tarafından coşkuyla karşılık buldu.

“İÇİNDE BAŞKANLIĞINDA OLDUĞU YENİ BİR ANAYASA YAPACAĞIZ”

Dünyanın en büyük havalimanını kim yapıyor dünyanın üç katlı tünelini kim yapacak? Onlar de ezberledi ama bir daha söyleyelim ‘Onlar Konuşur AK Parti Yapar’. Sayın Bahçeli Başbakan yardımcısı iken Türkiye IMF’den borç talep ediyordu ve bizi kapılarda süründürüyorlardı. Ondan sonra da tank alıp İsrail’e tamire gönderiyorduk. Şimdi kendi helikopterimizi yapıyoruz. 2023’te bu semalarda milli savaş uçağımız uçacak tabi bu birilerini rahatsız ediyor engellemeye ve durdurmaya çalışıyorlar. Durdurabilirler mi? Avrupa krizle kıvranırken ülke ekonomisi gelişen tek ülke hangi ülke? Yunanistan’ın halini görüyorsunuz biz 6 milyon istihdam ürettik. İnşallah içinde başkanlığında olduğu yeni bir anayasa yapacağız. Çözüm sürecini başarıya ulaştıracağız.

“TAŞERON İŞÇİLERİN SORUNLARINI ÇÖZDÜK”

Davutoğlu, emeklilere, memurlara ve işçilere yönelik yaptıkları, planladıkları proje ve programlardan da bahsetti. “Emeklilerimiz, işçilerimiz memurlarımız rahat etmedikçe biz rahat uyku uyuyamayız.” diyen Davutoğlu, “Bütün memurlarımıza bir kademe artışı verdik. Taşeron işçilerin sorunlarını çözdük. Seçim sonrasında da asli işle taşeron işi kesin bir hatla ayıracağız ve sorunlarını çözeceğiz. Özel güvenlik elamanlarının sorunlarını çözeceğiz.” açıklamasında bulundu.

“TÜRKMENLERE YARDIM ETTİK ÇÜNKİ BİZ OSMANLI TORUNUYUZ, SELÇUKLU VARİSİYİZ”

MİT TIR’ları ile ilgili açıklamalarına da değinen Başbakan Davutoğlu, bu konuda da şunları söyledi: “Tam seçime girerken tekrar dosyaları açmaya çalışıyorlar. Müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış. Baktılar önümüze geçemiyorlar, dışarıdaki ağababalarına sesleniyorlar. ‘Bu AK Parti var ya Suriye’deki Türkmenlere yardım etti. Suriye halkına yardım etti, bunları bir şekilde cezalandırın.’ Medet ettikleri yer yurtdışında, bizden hesap soracaklar. Allah aşkına biz bu baskılara boyun eğer miyiz? İşte söylüyorum; Türkmenlere yardım ettik, ederiz. Yanımızdaki kardeşimize yardım ederiz, Kürtlere yardım ederiz, Araplara ederiz. Çünkü biz Osmanlı torunuyuz, Selçuklu varisiyiz” dedi.

“BU SEÇİM ORTADOĞU’NUN, BALKANLAR’IN, KAFKASLAR’IN SEÇİMİDİR”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Biz bize sığınan masumları zulme zalime teslim eder miyiz! İster Azerbaycan’dan, ister Suriye’den,Bayırbucak Türkmenleri’nden, ya da Halep’ten, Araplardan, Kürtler’den, Türkmenler’den bize yardım için çağrıda bulunulduğunda biz yardım etmez miyiz? Ederiz, Bosna, Arakan’a ettiğimiz gibi… O yüzden bu seçim sadece Türkiye’nin seçimi değildir. Bu seçim Ortadoğu’nun, Balkanlar’ın, Kafkaslar’ın seçimidir” diye konuştu.

 

Etiketler:
selyus