Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Kasım 2016

Başbakan Yıldırım, “Bu kafayla sittinsene iktidar olamazsınız”

Başbakan Yıldırım, “Üniversite öğrencilerinin her dersten sonra kapı önünde okudukları boykot bildirgeleri gibi. Siz siyasi partisisiniz kardeşim, ana muhalefet partisisiniz, iktidar alternatifisiniz. Bu kafayla sittinsene iktidar olamazsınız.”

Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Grup Toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle CHP’nin bildirgesi üzerine duran Başbakan Yıldırım, çok sert cevap verdi.

Değişik partilerden 154 milletvekili hakkında 810 soruşturma dosyası bulunduğuna dikkati çeken Başbakan Yıldırım, TBMM’nin 20 Mayıs 2016 tarihinde bu dosyalar bakımından söz konusu milletvekillerinin dokunulmazlıklarını bir seferliğine kaldırdığını hatırlatarak, “Yani ömür boyu dokunulmazlık kalkmıyor. Mevcut dosyalardaki dokunulmazlıklar kalkmıştır.” ifadesini kullandı.

TBMM’nin kararı ve Cumhuriyet savcılarının çağrısı üzerine AK Parti, CHP ve MHP milletvekillerinin dosyalarıyla ilgili ifade verdiklerini anlatan Yıldırım, 1 HDP milletvekili hariç 54 HDP milletvekilinin “mahkeme kararına uymayacaklarını, gidip ifade vermeyeceklerini” açıklayarak adeta hukuka ve mahkemelere meydan okuduklarının altını çizdi.

Yıldırım, “Devlete ve kurumlarına saygı göstermek, bu kurumların işleyişini sağlamak öncelikle siyasetçilerin görevidir. Ancak HDP’li bazı vekiller, buradan bir siyasi kriz çıkarma yoluna gittiler. Her fırsatı ülkeyi bir kriz ortamına sürüklemek için tepe tepe kullanıyorlar. Hukuk karşısında hiç kimsenin ayrıcalığı da üstünlüğü de yoktur. ‘Bizi hiç kimse hukuk karşısına çıkarmaz, sorgulayamaz, yargılayamaz, mahkemelerinizi tanımıyoruz’ gibi ifadeler halkın oylarıyla seçilen milletvekillerinin asla söyleyeceği sözler olamaz.” diye konuştu.

DEVLETİN, MİLLETİN PARASINI TERÖRE PEŞKEŞ ÇEKEMEZ

HDP’li bir milletvekilinin korucuları hedef alan bir konuşmasında “bu memleketten defolup gideceksiniz, bize uzattığınız o keleşi size çevirmesini iyi biliriz.” diyerek tehditler savurduğunu, bir başka HDP’li milletvekilinin “biz sırtımızı YPJ’ye, YPG’ye, PYD’ye yaslıyoruz, PKK’ya yaslıyoruz. Bunu söylemekte, savunmakta sakınca görmüyoruz.” dediğini hatırlatan Başbakan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Teröristlerin kazdığı hendeklere ‘kazanım’ diyenler, belediyeleri ‘öz yönetim’ adı altında kurtarılmış alan olarak görüp destekleyenler elbette kuzu kuzu yargının karşısına çıkacaklar, çıktılar. Çıkacak ki bu ifadelerin altında yatan gerçekler bir bir ortaya çıksın. Meclis’te her düşünce hür biçimde ifade ediliyor, kimseye bir engel yok. Konuşmalar eyleme dönmezse hiç kimseye kimsenin bir şey söyleme hakkı yok. Türkiye’de siyasi katılım yolları sonuna kadar açık. Türkiye bir hukuk devleti, alınan bütün kararlar hukuk içinde alınmaktadır. ‘Seçilmiş biri tutuklanır’ diyor. Tamam tutuklanmasını biz de arzu etmeyiz ama bırakalım mahkemeler kendi işini yapsın, biz de kendi işimizi yapalım.

Seçilmiş olmak, kimseye suç işleme yahut da terörle iç içe girme hakkı vermez. Hiçbir vekil, milletten aldığı iradeyi ve yetkiyi milletin aleyhine, terör örgütlerinin lehine kullanamaz. Milletin vekili siyaseti kalkan olarak kullanıp, terörle iç içe olamaz. Devletin, milletin parasını teröre peşkeş çekemez. Milli iradeyi tanımayanı millet hiç tanımaz. Şimdi de bu vekiller kalkmış diyorlar ki yasama faaliyetlerini durduruyoruz. Millet sizden yasama faaliyetlerinizi durdurmanızı değil, terör faaliyetlerinizi durdurun dedi, yanlış anladınız. Milleti bile anlamamışsınız. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu ülkede vatana, millete ihanet asla karşılıksız kalmaz. Kimse millete karşı haddini aşmasın. Millete rağmen terör siyaseti yapamazsınız.”

Yıldırım, CHP’nin hafta sonu Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrasında yayımladığı bildiriyi eleştirdi. Yıldırım, Türkiye’nin terörle amansız bir mücadele içinde olduğunu, terör olaylarına karşı neden toplanılmadığını ifade ederek, “Ne oldu da birden bire hafta sonu programlarınızı iptal edip TOPLANIYORSUNUZ?” DİYE SORDU.

CHP BİLDİRİSİNİN “TAM BİR SİYASİ BASİRETSİZLİK ÖRNEĞİ

Türkiye’de hukukun işlediğini vurgulayan Yıldırım, CHP bildirisinin “tam bir siyasi basiretsizlik örneği” olduğunu söyledi.

Bildiride “Cumhuriyet gazetesine yönelik hukuksuz operasyona son verilmesi, OHAL kapsamında görevden uzaklaştırılan vatandaşlara adil yargılanma hakkı tanınması gerektiğinin, milletvekillerinin tutuklanmasının anayasaya aykırı olduğunun ve otoriter rejimin terk edilmesi gerektiğinin” belirtildiğini anımsatan Yıldırım, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın, AK Parti yöneticilerinin terör örgütleri PKK, IŞİD’e yardım ve yataklık ettiğini söyleyecek kadar basiretsiz bir tutum içindedirler. Nedir bu ya? Kepazelik. Üniversite öğrencilerinin her dersten sonra kapı önünde okudukları boykot bildirgeleri gibi. Siz siyasi partisisiniz kardeşim, ana muhalefet partisisiniz, iktidar alternatifisiniz. Bu kafayla sittinsene iktidar olamazsınız. CHP bu bildirisinin her satırıyla sanki terör örgütünün ayağını kaldırdığı yere ayağını basıyor. Doğrusu CHP’nin terör örgütlerini her fırsatta mağdur gösterme çabasını anlayabilmiş değiliz. CHP’nin kullandığı dil Türkiye’yi küresel düzeyde zayıf düşürmeye çalışanların kullandığı dille aynı. AK Parti’ye muhalefet edeyim derken CHP Türkiye’ye, millete muhalefet ediyor.”

selyus