Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Ekim 2016

Başbakan Yıldırım, “Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanların doldurdunuz”

Başbakan Yıldırım, “O gün bu milletin her bir ferdi birer kahramandı. Millet adına, devlet adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Sizler Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanların doldurdunuz. Havalimanı’na giderek Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmadınız” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım’ın yanı sıra Enerji Bakanı Berat Albayrak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Mustafa Ataş, Mehdi Eker ile Erol Kaya, AK Parti Milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Toplantıda katılımcılara hitap eden Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişimindeki duruşları nedeniyle salonu dolduran katılımcılara teşekkür ederek, “İstanbul 15 Temmuz’da kendine yakışına yaptı. Bütün İstanbullular 15 Temmuz gecesi devletini korumak ve demokrasiye sahip çıkmak için hainlere karşı dimdik durdu. 246 şehidimiz, 2 bin 194 gazimiz var. 15 Temmuz şehitlerimize ve bütün şehitlere buradan bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

Yıldırım, daha sonra salondakileri 15 Temmuz’da hayatını kaybeden şehitler için Fatiha okumaya davet etti.

“15 TEMMUZ’DA ‘ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ GEÇİLMEZ’ DEDİNİZ”

Milletin şehitlerini ve gazilerini asla unutmayacağını söyleyen Başbakan Yıldırım, “O gün bu milletin her bir ferdi birer kahramandı. Millet adına, devlet adına hepinize şükranlarımı sunuyorum. Sizler Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanların doldurdunuz. Havalimanı’na giderek Cumhurbaşkanımızı yalnız bırakmadınız. Darbe kalkışmasının gerçekleştiği Şehitler Köprüsünü de tuttunuz. ‘Şehitler Köprüsü geçilmez’ diyerek kurşunlara vücudunuzu siper ettiniz. Allah sizden razı olsun. Bundan sonraki nesiller Boğaziçi Köprüsünü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü diye anacak ve bu acıyı unutmayacak” ifadeleri kullandı.

 

selyus