Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Temmuz 2016

Başbakan Yıldırım, “Unutmayacağız, unutturmayacağız”

Başbakan Binali Yıldırım, “İnsan hafızası nisyan ile malumdur. Unutmak, yeni felaketlerin habercisidir. Unutmayacağız, unutturmayacağız.”

Başbakan Binali Yıldırım, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında darbe yanlısı pilotların kullandığı savaş uçaklarınca vurulan Gölbaşı’ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığı’na başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Burada basına bir açıklama yapan Başbakan Yıldırım, “Şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere şifa dileyerek teşekkür edecek çok makamın olduğunu, bu dönemde yargının da çok iyi çalıştığını söyledi.

Yargının çok esaslı bir şekilde, kalkışma içinde bulunan darbe bozuntularını teker teker topladığını ve adaletin eline teslim ettiğinin altını çizen Yıldırım, şöyle konuştu:

“Hukuk devleti, Türkiye intikamla hareket etmez, onların yaptığını yapmaz. İntikam yerine adaletle davranılacak ama dökülen hiçbir kan, hesapsız, hesap sorulmadan kalmayacak. Yapanlar mutlaka ve mutlaka teker teker adaletin önüne çıkarılacaklar, hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar. Vatandaşlarımız sakin olsun, hükümetimiz, kurumlarımız olaya hakimdir, iş başındadır. Herhangi bir kışkırtmaya, provokasyonlara meydan vermeyelim. Akşamları demokrasi nöbetine kardeşlik, birlik, beraberlik içinde, parti, görüş farkı ortaya koymaksızın devam edelim.”

Yıldırım, 15 Temmuz’un “Şehitler Günü” olarak kabul edildiğini hatırlatarak, Jandarma Genel Komutanlığı ile Beştepe Külliyesi arasındaki alanın bu amaçla yeniden düzenleneceğini söyledi. Yıldırım, “Bunun iki anlamı var, bir tanesi; maalesef bu hain yapılanmanın karargahlarından biri Jandarma Genel Komutanlığı’ydı. Hedef de Külliye’ydi. Orada şehitlerimiz var. İnsan hafızası nisyan ile malumdur. Unutmak, yeni felaketlerin habercisidir. Unutmayacağız, unutturmayacağız.” ifadesini kullandı.

selyus