Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 27 Eylül 2015

Başkan Can, “Millet olarak birlik olmalıyız”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 1,5 milyar Müslüman’ın yaşadığı tüm bölgelerde hep kan ve gözyaşı döküldüğünün altını çizerek şunları söyledi: “İçinde bulunduğumuz bu zaman diliminde 1940’lardan bu yana ülkemizi dört bir taraftan sarmaya çalışan terör belasını görmemiz gerekiyor. Yapmamız gereken ise, millet olarak birlik olmaktır.”

Ümraniye Belediyesi’nin düzenlediği bayramlaşma programında önemli ve tarihi açıklamalar yapan Başkan Hasan Can, herkesin Kurban Bayramını kutlayarak konuşmasına başladı Başkan Can, “Bayramlar, hepimizin yüreğinde inanılmaz bir mutluluk oluşturan günlerdir. Ancak her bayram içimizi bir sevinç kaplamıyorsa, hangi değerimizi kaybettik? diye düşünmemiz gerekiyor. Maalesef gerek bu yıl ki Kurban Bayramı’nda, gerekse geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda da kaybettiklerimizin acısı sebebiyle mahzun bir bayramı daha idrak ettik. Rabbim üzerimizdeki bu kara bulutların dağılmasını ve huzur içerisinde yaşayacağımız bir ülkeyi nasip etsin” dedi.

1,5 milyar Müslüman’ın yaşadığı tüm bölgelerde hep kan ve gözyaşı döküldüğünün altını çizen Başkan Hasan Can, “İçinde bulunduğumuz bu zaman diliminde 1940’lardan bu yana ülkemizi dört bir taraftan sarmaya çalışan terör belasını görmemiz gerekiyor. Yapmamız gereken ise, millet olarak birlik olmaktır. Elbette ki toplumun en küçük üyesi olan aile fertleri arasında dahi azami müştereklerde zaman zaman farklılık oluyor. Ancak millet olarak, memleket olarak asgari müştereklerde hep beraber olmayı başarmamız gerekiyor” diye konuştu.

Birlik ve beraberliğe de vurgu yapan Başkan Hasan Can, “Birliğimize, vatanımıza saldıranlara karşı, millet olarak tepki gösterip, dur demesini de bilmemiz lazım. Çünkü millet olmanın yolu budur. Avrupa’yı Orta Doğu’ya bağlayan bir coğrafyanın kilit noktasıyız. Bu coğrafyanın hakkını vermemiz lazım! Bu coğrafyanın hakkını vermek ise; ekonomisiyle, TSK’leriyle, milli değerleriyle ve beraberliğiyle güçlü olmaktan geçiyor. Rabbim bu güçlülüğü milletimize nasip etsin” şeklinde konuştu.

selyus