Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 19 Kasım 2015

Başkan Çelikbilek, muhalefete yüklendi

Belediye meclisinde 7 yıldır muhalefet yapan parti bu güne kadar hangi önemli projeyi meclis gündemine getirdi? Ufuk açacak hangi önerilerde bulundu?”  diyen Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, belediyeyle ilgili ortaya atılan yolsuzluk iddialarına yanıt verdi, ilçe gündemini ve belediye çalışmalarını değerlendirdi.

Beykoz Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen kahvaltılı buluşmaya ilçede yayın yapan yerel gazetelerin temsilcileri, belediye başkan yardımcıları Salim Öztürk, Muharrem Kaşıtoğlu ve Mahmut Gülbasar katıldı.

“VATANDAŞIN GÖNLÜNE HİTAP ETTİK”

Öncelikle 1 Kasım seçimlerini değerlendiren Başkan Yücel Çelikbilek, “Beykoz çok özel bir ilçe bu nedenle çok iyi yönetilmesi lazım. Beykoz İstanbul’un nadide ilçesi, boğaz’ın incisi. Bugün ilçemizde yüzde 54.7’lik bir oy oranına ulaştık. 7 Haziran’dan 1 Kasım’a sıkı bir çalışma yürüttük. Vatandaşın gönlüne, yüreğine, aklına hitap ettik, kimseden zorla oy almadık. Vatandaşlarımızda verilen hizmetleri gördü, neticesinde bizleri ödüllendirdi. Biz de yüzde 55’lere ulaştık. Beykoz gibi özel bir ilçenin böylesine yüksek oy oranıyla yönetilmesi gibi doğru bir iş olamaz. Bu hizmetlere de en iyi şekilde yansıyacak” dedi.

“TÜRKİYE’DE MUHALEFET YOK”

Sözlerinin devamında muhalefetin işlevini yerine getiremediğine değinen Başkan Çelikbilek, “Türkiye’de ve dolayısıyla Beykoz’da muhalefet yok. Beykoz’da muhalefet yapan arkadaşlar maalesef bu işi adabına ve edebine uygun yapmıyorlar. Belden aşağı vuran söylemleri kendilerine adet edinmişler. Bu ayki meclis açılışında muhalefete çağrıda bulundum. Eski söylemleri bırakmaları gerektiğini söyledim. Vatandaş, hırsız, yolsuz gibi suçlama ve ifadelere artık itibar etmiyor. Asılsız suçlamalarla bir yere varılamayacağını inşallah anlarlar. Belediye meclisinde 7 yıldır muhalefet yapan parti bu güne kadar hangi önemli projeyi meclis gündemine getirdi? Ufuk açacak hangi önerilerde bulundu?” diye sordu.

AZ HARCAMAYLA ÇOK HİZMET ÜRETEN MAKBUL

İstanbul’daki 39 ilçe içinde bütçesi en iyi olan belediyenin Beykoz Belediyesi olduğuna dikkat çeken Başkan Çelikbilek, “Beykoz Belediyesi kasasında 518 milyon TL olan bir belediyedir. Bu yıllardır süren ciddi bir gayretin ve gece gündüz çalışmanın ürünüdür. Herkes bize gıptayla bakıyor. Böyle bir belediyeyi zarara uğratmakla itham ediyorlar. Yolsuzluğun olduğu bir belediyenin kasasında bu kadar para olur mu? Belediye meclisinde çıkmışlar neden bunun 300 milyonunu harcamadınız diye soruyorlar. Her zaman söylediğim az harcamayla çok hizmet üreten makbuldür. Vatandaş da bunun farkında ve hangi şartlarda hizmet üretildiğini görüyor” şeklinde konuştu.

PARTİ İLÇE BAŞKANLARI İHALELERE KATILABİLİR

Bir gazetede Edirne Kültür Gezisi ihalesinin usulsüz olarak AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan’a verilmesiyle ilgili iddialara da yanıt veren Başkan Çelikbilek, siyasi parti ilçe başkanlarının ihalelere katılmasının yasak olmadığını söyledi. Başkan Çelikbilek, “Bugün Türkiye’nin dört bir köşesinden firmalar belediyemizin ihalelilerini almak için yarışıyor. Her vatandaş gibi Mustafa Gürkan da ihaleye katılmış, yeterli şartları taşıdığı için ihaleyi almaya hak kazanmıştır. 2014 yılına ait raporu seçimlerden önce gündeme getirenlerin niyeti belli. Madem usulsüzlük vardı neden bugüne kadar sustular. Belediyemiz son derece itibarlı bir belediyedir. Amaç yolsuzluk iddiasıyla AK Parti’yi karalamaktır” dedi.  

“ASFALTI EN UCUZA DÖKEN BELEDİYEYİZ”

Muhalefet partisi ilçe başkanlığı tarafından ortaya atılan asfaltın Beykoz’da pahalıya döküldüğü iddialarına da değinen Başkan Çelikbilek, “Diğer ilçelerle karşılaştırıldığında asfaltı en ucuza döken belediyeyiz. Ödemeleri vaktinde yaptığımız için ihalelerde belediyemize indirim sağlanıyor. Firmalar ödemeyi hemen aldığı belediye ile 1-2 yıl bekletene aynı fiyatı vermiyor. Bu da hem Beykoz halkının hem de belediyemizin lehindedir. Beykoz’da asfalt kazıma, nakliye ve baca yükseltme işinin toplam maliyeti 39 TL’dir aynı iş bazı diğer belediyelerde 45 TL’ye yapılmaktadır.” şeklinde konuştu.   

“ELMALI KENT ORMANI BEYKOZ’UN MİLADI OLACAK”

Ardından belediyenin hayat geçen bazı çalışmalarını aktaran Başkan Çelikbilek, “Elmalı Kent Ormanı Beykoz için bir milad olacak. 8 milyon 870 bin m2 büyüklüğünde bir orman. Türkiye’de halka açık bu büyüklükte ikinci bir alan daha yok. İçinde 7 büyük park alanı var. Birini binicilik için tahsis ettik. 6’sını biz kullanacağız. İlk etabında çalışmalar başladı. DSİ güzel bir gölet yaptı. 3 fuayesi olan 700 koltuklu, alt katında 2 bin kişilik düğün salonu bulunan bir nikâh sarayı kuracağız. Ayrıca iki tane toplam 2 bin kişilik kır düğün alanı kurulacak. 50 bin kişinin piknik yapabileceği bir alan oluşturacağız. Hedefimiz 100 bin kişini istifade etmesi. Elmalı Barajı üzerinde bir cami yer alacak. Macera parkı da eğlencenin merkezi olacak” şeklinde bilgi verdi. 

Boğaziçi Yasası, sit ve bağlı kurullar dolayısıyla Beykoz’da hizmet üretmenin çok zor olduğunu buna rağmen azimle çalıştıklarını vurgulayan Başkan Çelikbilek, Elmalı-Arkboyu Köprüsü’nün 5 yıl süren izin süreçleri ve uğraşların ardından nihayet yapılacağını müjdeledi. 

Beykoz Spor Kulübü binasını aldıklarını ifade eden Başkan Çelikbilek, burada gençlik merkezi ve kent tasarım atölyesi kurulacağını burada ilk olarak Beykoz Merkez ve Yalıköy arasındaki meydan ve yol genişletme projesinin halkın görüşüne açılacağını belirtti.

Başkan Çelikbilek, 7 bin 200 aileye 1 milyon 300 bin TL tutarında eğitim yardımı yaptıklarını, Mehmet Akif Ersoy Müzesi için ihaleye çıktıklarını, Elmalı İlkokulu’nu inşa edeceklerini, Riva’da 24 derslikli bir okulun yapımının başladığını, Beykoz’a 4 mesire alanı kazandırıldığını, kreş, Çavuşbaşı’nda Kadın Şefkat Evi, Ahmet Akça İlkokulu’nu ve aile sağlığı merkezini yapacaklarını da söyledi.

selyus