Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Şubat 2019

Başkan Erdoğan, bakın belediye başkan adaylarına ne diyor?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehirlerimizi, insan fıtratına uygun, medeniyet ve kültür değerlerimizle yoğrulmuş daha çok hizmetle donatacağız. Belediye başkanlarımız, şehir halkına hakim olma değil hadim olma idrakiyle görevlerini yürütecekler” dedi.

AK Parti’nin 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri aday tanıtım toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partinin seçim manifestosunu açıkladı. Ankara Spor Salonu’nda yapılan aday tanıtım toplantısında yerel seçimlerde aday olan il, ilçe ve belde belediye başkanları tanıtıldı. Başkan Erdoğan, burada belediye başkanları ve belediyelerle ilgili altı çizilecek açıklamalarda bulundu.

“BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ, ŞEHİR HALKINA HAKİM OLMA DEĞİL HADİM OLMA İDRAKİYLE GÖREVLERİNİ YÜRÜTECEKLER”

Türkiye’yi, bugüne kadarki uygulamaların ötesinde bir yeni şehircilik vizyonu ile buluşturacaklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehirlerimizi, insan fıtratına uygun, medeniyet ve kültür değerlerimizle yoğrulmuş daha çok hizmetle donatacağız. Belediye başkanlarımız, şehir halkına hakim olma değil hadim olma idrakiyle görevlerini yürütecekler. Şehir plancılığında ve imar uygulamalarında, coğrafyamızın tüm birikimine sahip çıkan, Selçuklu mimarisinin sadeliğini, Osmanlı mimarisinin zarafetini ve günümüzün modern çizgilerini meczeden bir anlayışı yaygınlaştıracağız. İnsanlarıyla birlikte ağacından hayvanına kadar içindeki tüm canlıların güven içinde yaşadığı şehirlere sahip olmanın huzuruna kavuşacağız.

AK Parti iktidarları döneminde eğitimden sağlığa, ulaşımdan sanayiye kadar her alanda kurduğumuz güçlü altyapı, şehirlerimizle ilgili tasavvurlarımızı gerçekleştirebilmemizin teminatıdır.

Öyle ki, bugün artık klasik belediye hizmetleri, başarının ölçüsü olmaktan çıkmıştır. Artık ölçü, bunların üzerine hangi hizmetleri koyabildiğiniz, özellikle de gönül belediyeciliğinde ne kadar mesafe kat edebildiğinizdir. AK Partili belediyeleri, her insana adaletle hürmet edecek, şehrinin ve insanlarının maddi-manevi tüm varlığını kutlu bir emanet olarak görüp sahip çıkacak, herhangi bir kesime ve kişiye değil sadece milletine ve devletine sadakat gösterecek başkanlar yönetecektir. İşte bunun için 31 Mart seçimlerinde milletimizin karşısına memleket işi gönül işi diyerek çıkıyoruz” ifadelerini kullandı” dedi.

selyus