Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Şubat 2019

Başkan Erdoğan, “Balıkesir ‘Gönül Sultanları’nın şehridir”

Başkan Erdoğan, Balıkesir’in gönül sultanlarının şehri olduğunu ifade ederek, “Balıkesir, Osmanlı’nın emekleme döneminde, onun ulu bir cihan devletine dönüştüren isimleri yetiştirmişti. Çanakkale’de ön saflarda yer almıştı. İstiklâl harbinde mücadele bayrağını tereddüt etmeden açmıştı”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuva-i Milliye Meydanı’nda vatandaşlara seslendi. Miting meydanına Başkan Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile dev afişleri asıldı. AK Partili gençler ise meydana, “Sayende gençler ilk 11’de Reis” yazılı pankart astı. Miting öncesinde AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın yanı sıra Balıkesir’in ilçe belediye başkan adayları tanıtıldı.

BALIKESİR GÖNÜL SULTANLARININ ŞEHRİDİR

Başkan Erdoğan, Balıkesir’in gönül sultanlarının şehri olduğunu ifade ederek, “Balıkesir, Osmanlı’nın emekleme döneminde, onun ulu bir cihan devletine dönüştüren isimleri yetiştirmişti. Çanakkale’de ön saflarda yer almıştı. İstiklâl harbinde mücadele bayrağını tereddüt etmeden açmıştı. Balıkesir, 15 Temmuz başta olmak üzere son dönemde de dimdik durmuştur. Her dönemde milletimizin uyanışına öncülük etmiştir. Balıkesir, sadece kurtuluşa değil, kuruluşa da öncülük etmiştir. İnşallah 31 Martta da dalga dalga bütün Türkiye’ye yayılacak yeni bir uyanış bayrağına öncülük edecektir. Balıkesır! 31 Martta tevazu, samimiyet ve gayretle, memleket işi, gönül işi diyor muyuz? 31 Martta gönül belediyeciliği diyor muyuz? Cumhur ittifakını destekliyor muyuz? Afyonkarahisar’dan size selam getirdim. Orada da alan tıklım tıklım doluydu” dedi.

BALIKESİR’E 27 KATRİLYONLUK YATIRIM

Balıkesir’e AK Parti döneminde yapılan yatırımlardan bahseden Başkan Erdoğan, “Hükümete geldiğimizde satın alma paritesine göre dünyanın 17. olan ülkemizi 13’üncülüğe yükselttik. Balıkesir’de son 16 yılda 27 katrilyon lirayı aşan yatırım yaptık. Laf değil, iş ürettik. Yatırım yaptık. Ama gençler, şunu unutmayın. Şöyle Bay Kemal gibi patlıcan, sivri biber, patates diyen çok çıkacak. Biz teröristleri Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te gömüyoruz, Bay Kemal onlarla kol kola geziyor. Bakıyorsunuz, adı iyi olan bir parti de onlarla kol kola geziyor. Dörtlü çete. Bu dörtlü çete şimdi el ele vermişler, hep birlikte hedefleri, AK Parti’yi nasıl çökerteceğiz? Cumhur ittifakını nasıl çökerteceğiz. Hedefleri ney? Erdoğan’ı nasıl al aşağı edeceğiz? Bunlara Balıkesir’den şöyle bir Osmanlı tokadı atalım. Bu millet kararını vermiş. Bu milletin kararının üzerinde asla bir başka irade yoktur. Gençler, şunu unutmayın. Biz Rabbimizin huzurunda sadece rükuda ve secdede eğiliriz. Bunun dışında hiçbir yerde eğilmedik, bundan sonra da eğilmeyiz” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDEKİ BİRKAÇ YIL İÇİNDE BALIKESİR VE BANDIRMA’DA 27 BİN 50 KİŞİ KAPASİTELİ YURDU DA DAHA HİZMETE AÇACAĞIZ”

Eğitimde 3 bin 489 adet yeni dersliği Balıkesir’e kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, “47 binden fazla yüksek öğrencisinin okuduğu şehre iki üniversiteyi biz kurduk. Hizmet mi? işte buyurun hizmet! Yüksek öğrenim öğrencileri için 4 bin kapasiteli yurt binaları açtık. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Balıkesir ve Bandırma’da 27 bin 50 kişi kapasiteli yurdu da daha hizmete açacağız. 83 adet ata yadigârı eseri restore ettik. Biz atalarımızın eserlerine sahip çıktık. Sağlıkta Balıkesir’e 27’si hastane 66 sağlık tesisi kazandırdık. 8 sağlık tesisimizin inşası ve 11 sağlık tesisinin plan ve proje çalışması sürüyor. Bölünmüş yolları 76 kilometreden 589 kilometreye çıkardık. Bu yollar olmasa bizim hâlimiz ne olacaktı? Yol medeniyettir. Yolun varsa medenî, yoksa gayri medenîsin. Bütün üst geçitler, kavşak düzenlemeleri yine AK Parti belediyeciliğinin eseridir. 16 yol projesinin yapımı devam ediyor. Otoyol projesinin 106 kilometrelik kesimi Balıkesir’den geçiyor. İstanbul-İzmir oto yolunun batı kesimi ve Akhisar kesimini önümüzdeki ay trafiğe açıyoruz. İzmir, Aydın, Antalya gibi turizm bölgelerinin mesafesi kısalmış olacak. Bandırma-Susurluk yolundaki Okçugöl köprülü kavşaklarını bu yıl tamamlıyoruz. Demir yolu hatlarını elektrikli ve sinyalli hâle getirerek onları da modernize ediyoruz. Tamamlanan kesimleri etap etap işletmeye açtık. Balıkesir içinden geçen tren yolunun şehir dışına alınması da gündemde. Balıkesir’de iki havalimani var. Kocaseyit’e yıllık 3 milyon kapasiteli terminal binasını inşa ettik. Balıkesir Havalimanı’na yıllık 1 milyon yolcu kapasiteli terminal binası yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Erdoğan, İstanbul Ümraniye Belediyesi Başkan Yardımcılığı döneminden tanıdığı ve başarılı çalışmalarından dolayı her zaman övgüyle bahsettiği, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Küçükkapdan ile miting öncesi koyu bir sohbete koyuldular…

selyus