Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Ocak 2019

Başkan Erdoğan, il başkanlarını uyardı!

24 Haziran seçimlerine göre, ilçe değiştiren 1,5 milyona yakın seçmen bulunduğunu üstelik bunların 222 binden fazlasının AK Parti üyesi olduğunu belirten Erdoğan, “Öyleyse yakın markaja alacağız. İşte ‘Buradan taşınalım, kaydı taşıyalım da muhtarlığı alalım, taşıyalım da il genel meclisi üyeliğini alalım, belediye meclis üyeliğini alalım veya belediye başkanlığını alalım’, AK Parti bu tür bir yanlışın içerisine kesinlikle girmemelidir” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genel Merkez’de düzenlenen 129. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Erdoğan, bundan sonra seçim bitene kadar gece gündüz sahada olacaklarını, çalışacaklarını belirti.

“NE OLDU, NEREDE OTURDUNUZ? HALA OTURUYORSUNUZ. ARTIK ESAMELERİ BİLE YOK”

Erdoğan, “Seçimlerle ilgili kurumlarımız, yargı teminatı altında işlerini başarılı bir şekilde yapmaktadır. Buna rağmen bazı kesimlerin kendi başarısızlıklarını seçimleri yürütmekle görevli kurumlarımıza yükleme gayretlerine her dönemde şahit olduk. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde avukat ordusuyla seçim kurullarımızı tehdit eden bir adayı hala unutmuş değiliz. ‘Yüksek Seçim Kurulunun önünde oturacağız’ diyenleri unutmuş değiliz. Ne oldu, nerede oturdunuz? Hala oturuyorsunuz. Artık esameleri bile yok.”

AK PARTİ MAĞDUR

Seçmen kütükleriyle, sandık tutanaklarını birleştirme yazılımıyla ilgili iddiaların her başarısızlığın ardından dile getirildiğine dikkati çeken Recep Tayyip Erdoğan, “Bunun üzerine biz de arkadaşlarımıza, ‘acaba buralarda bir sorun olabilir mi veya var mı siz de bir bakın’ talimatını verdik. Ortaya çıkan tablo, ortada kasıtlı bir sorun bulunmadığı ama sistemden kaynaklanan sıkıntıların asıl mağdurunun da AK Parti olduğunu gösteriyor” dedi.

“2019’DA KAYDI OLMAYANLARIN SAYISI 924 BİNE YAKIN!”

AK Parti’nin 10 milyon 337 bin üyesinden 504 bininin seçmen kütüklerinde kaydını bulamadıklarını aktaran Erdoğan, “Partimizin üyesi olan, dolayısıyla sandık başına gittiğinde zaten oyunu alacağımız yaklaşık yüzde birlik bir seçmen kaybımız var baştan. 24 Haziran’da seçmen listelerinde yer aldığı halde 2019’da kaydı olmayanların sayısı 924 bine yakındır. Bunların 234 bini vefat, 205 binden fazlası askerlik, 63 bini hükümlü veya kısıtlı, 63 binden fazlası da yurt dışına gitmiş olmaları sebebiyle listelerde bulunmuyor.” bilgisini paylaştı.

Burada bir sıkıntı olmadığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ancak MERNİS’te adres kaydı olmadığı için listelerde yer almayan 375 bin kişi var ki bu konuda teşkilatlarımıza önemli görevler düşüyor. Bu kişilere teker teker ulaşıp adres bilgilerini düzelttirmemiz ve seçmen kütüklerine kaydettirmemiz lazım.” uyarısında bulundu.

1,5 MİLYON SEÇMEN İLÇE DEĞİŞTİRDİ

24 Haziran seçimlerine göre, ilçe değiştiren 1,5 milyona yakın seçmen bulunduğunu üstelik bunların 222 binden fazlasının AK Parti üyesi olduğunu belirten Erdoğan, “Öyleyse yakın markaja alacağız. İşte ‘Buradan taşınalım, kaydı taşıyalım da muhtarlığı alalım, taşıyalım da il genel meclisi üyeliğini alalım, belediye meclis üyeliğini alalım veya belediye başkanlığını alalım’, AK Parti bu tür bir yanlışın içerisine kesinlikle girmemelidir. Bu konuyu siz kontrol altına alacaksınız.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, bu kişileri gittikleri ilçelerde bulup, AK Parti ile irtibatlandırmanın da yine parti teşkilatlarına düştüğünü vurguladı.

selyus