Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 25 Mart 2020

Başkan Erdoğan, il yönetimi, ilçe ve belediye başkanları ile video konferans toplantısı gerçekleştirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanları ve İlçe Balkanları ile gerçekleştirdiği video konferans toplantısında korona virüs ve buna karşı alınan önlemler hakkında konuşma gerçekleştirdi. 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin İstanbul İl Yönetim Kurulu, İlçe Başkanları ve Belediye Başkanları ile video konferans toplantısı gerçekleştirdi.

Erdoğan başkanlığında gerçekleşen toplantıda, yeni tip korona virüs (Kovid-19) çerçevesinde İstanbul’da alınan önlemler görüşüldü. Hem ilçe belediye başkanları, hem ilçe başkanları, hem de il yönetim kurulu üyeleri, ilçelerde yaptıkları çalışmalar hakkında Başkan Erdoğan’a bilgi verdiler…

“TEŞKİLAT VE BELEDİYELER OLARAK ÜZERİMİZE DÜŞEN ÖNEMLİ GÖREVLER VAR”

Video konferans toplantısında korona virüs ve buna karşı alınan önlemler hakkında çok önemli açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan, “Günün şartlarına uygun bir şekilde sizle yine bir araya geldik. Dünyanın neredeyse tamamına yayılan bu salgın hastalıktan en az kayıpla ve en az zararla çıkmak için her tülü tedbiri aldık ve alıyoruz.

Vatandaşlarımızdan ricamız, bir müddet zorunlu haller dışında evlerinden çıkmayarak bu hastalığın yayılma zincirini bir an önce kırmamıza yardımcı olmalarıdır.

Tabi burada teşkilatlar mensuplarımızın üzerinde çok önemli görevler var. AK Parti İstanbul ve tüm ilçe teşkilatlarımız, belediyelerimiz vede üyelerimizle birlikte bu çerçevede bize düşen bir görev var. Hep birlikte halkımıza, Sağlık ve İçişleri Bakanlarımız ile bakanlıklarımızın bu çerçevede aldıkları tedbirlere harfiyen uymalarını telkin etmeliyiz” dedi.

“KRONİK HASTALARIMIZ VE BÜYÜKLERİMİZİN ÜZERİNE ÖZELLİKLE TİTRİYORUZ”

Erdoğan, “Hastalığın bulaşma hızını ne kadar çabuk kesersek ki biliyorsunuz bilim kurulumuz bunu bir hafta içinde çözmenin şu anda çok büyük önem arz ettiğini söylüyor. Bunu halkımıza telkin etmeliyiz. Hastalığın bulaşma hızı düştükçe bundan kurtulmamızda hızlanacaktır. Sağlık personelimiz, güvenlik güçlerimiz, belediyelerimiz, sosyal destek birimlerimiz tüm güçleri ile milletimize yardımcı olmak için gayret gösteriyor.

Salgına karşı bağışıklık düzeyleri düşük olan kronik hastalarımız ve büyüklerimizin üzerine özellikle titriyoruz” diye konuştu.

“ESNAFTAN İHRACATÇIYA KADAR HER KESİME YÖNELİK CİDDİ DESTEKLER AÇIKLADIK”

Ekonomi yönetiminin istihdamın devam edilmesi şartıyla esnaftan ihracatçıya kadar her kesime yönelik ciddi destekler açıkladıklarını belirten Başkan Erdoğan, “Vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik önlemlerin yanında, borç ve vergi ödemelerinin ertelenmesi başta olmak üzere daha pek çok tedbirler hayata geçirilmektedir” şeklinde konuştu.

 “TÜM BU YAPILANLARI KAMUOYUNA ANLATMAK VE İNSANLARI İKNA ETMEKLE DE MÜKELLEFİZ”

Ülkenin yönetim sorumluluğunu üstlenen parti olarak bu süreçleri özellikle sahiplendiklerini ve sahiplenmeye devem ettiklerini söyleyen Erdoğan, “Tüm bu yapılanları kamuoyuna anlatmak ve insanları ikna etmekle de mükellefiz. Çünkü biz iktidar partisiyiz. Bu sorumluluğu unutmayacağız. Öyle bir mekanizma oluşturmalıyız ki bu süreçte milletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha göstermeliyiz.” diyerek konuşmasını tamamladı.

selyus