Başkan Erdoğan, “Kimsenin ‘Suriye’de Rusya’nın, Amerika’nın, İran’ın, Fransa’nın ne işi var’ dediğini duydunuz mu?

Başkan Erdoğan, “Kimsenin ‘Suriye’de Rusya’nın ne işi var, Amerika’nın ne işi var, İran’ın en işi var, Fransa’nın ne işi var’ dediğini duydunuz mu? Duymadık. Ama iş Türkiye’ye gelince, hemen ‘Suriye’de ne işimiz var’ yaygarasını basıyorlar. Kimler olduğunu biliyorsunuz.”

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı il danışma meclisi toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Mücadelenin şahsi tercihle değil milletin topyekün iradesiyle yürütüldüğüne işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

“Suriye’de oynanan oyunu milletimizle birlikte gördük, teşhis ettik ve karşı hamlemizi yaptık. Bu millet, 15 Temmuz’da niye sokağa çıkmışsa bugün de Türkiye aynı sebeple Suriye’dedir. Bu millet, PKK’nın ve DEAŞ’ın saldırılarına karşı nasıl göğsünü siper etmişse bugün de Türkiye aynı sebeple İdlib’dedir, Suriye’nin diğer bölgelerindedir. Türkiye için Ege’deki haklarını korumak ile Libya’da başlattığımız inisiyatifle Akdeniz’deki haklarımızı müdafaa etmek arasında hiçbir fark yoktur. Ekonomik tuzaklara karşı verdiğimiz mücadele ile sınırlarımızı terör koridoruyla kuşatma girişimlerine karşı verdiğimiz mücadele aynıdır.

Suriye meselesinde, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmak, ülkemizin mücadelesine zarar vermek, düşmanlarımızı sevindirmek için aleni veya örtük şekilde yürütülen faaliyetleri sizler de takip ediyorsunuzdur. Kimsenin ‘Suriye’de Rusya’nın ne işi var, Amerika’nın ne işi var, İran’ın en işi var, Fransa’nın ne işi var’ dediğini duydunuz mu? Duymadık. Ama iş Türkiye’ye gelince, hemen ‘Suriye’de ne işimiz var’ yaygarasını basıyorlar. Kimler olduğunu biliyorsunuz.”

İlginizi çekebilir

Beykoz Teşkilatı civa gibi

Beykoz Teşkilatı civa gibi

selyus