Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Şubat 2020

Başkan Erdoğan, “Ülkemize düşman olan Esed’e boyun mu eğelim?”

Başkan Erdoğan, “‘Türkiye’nin Suriye’de ne işi var?’ sorusu Türkiye’nin terör örgütlerine ve kendine düşman bir rejime teslim olmasını tavsiye ediyor. Ülkemize düşman rejime boyun mu eğelim?”

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip, Partinin eski ve yeni İstanbul Milletvekilleri ile bir toplantı gerçekleştiriyor.

Başkan Erdoğan, “Türkiye ekonomi ve demokraside şaha geçmişken bir anda Gezi olaylarıyla başlayıp ardı ardına iç ve dış sıkıntılarla karşılaşmaya başladık. Ama milletimiz yanımızda yer aldı”

Burada milletvekillerine seslenen Erdoğan: “İdlib meselesi, ülkemizi farklı şekilde köşeye sıkıştırmak ve diğer kazanımlarımızı engellemek için özellikle kurgulanmış şekilde önümüze çıktı. Yaklaşık 4 milyon insan rejimin kanlı saldırılarına karşı sınırımıza doğru gelmeye başladı. 1,5 milyon insan sınırımıza dayandı.”

Erdoğan: “‘Türkiye’nin Suriye’de ne işi var?’ sorusu Türkiye’nin terör örgütlerine ve kendine düşman bir rejime teslim olmasını tavsiye ediyor. Ülkemize düşman rejime boyun mu eğelim? Biz oraya Esad’ın davetlisi olarak gitmedik biz oraya Suriye halkının davetlisi olarak gittik. Suriye halkı tamam demeden bizim oradan çıkmaya niyetimiz yok” dedi.

selyus