Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 18 Ağustos 2018

Başkan Erdoğan’a sürpriz!

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonu’nda gerçekleşti. Kongrede içi ve dış siyaset üzerine tarih bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sürpriz yapıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, 6. Olağan Büyük Kongre öncesi Ankara Spor Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında Sürprizin bir kişi mi olacağı yönündeki soruya Ataş, “Bir kişi olmayabilir. O sürpriz, onu yarın göreceğiz. Onu sürpriz olarak saklayalım. Tüm dünyaya verilecek bir mesaj olacak diye düşünüyoruz. Onu, yarın Genel Başkanımızın konuşmasından sonra sahnede izlemiş olacağız. Bir kişi değil, bir kişiden fazla. Bu da kongrenin sürprizi olsun.” diye açıklama yapmıştı.

YABANCI ÖĞRENCİLERDEN SÜRPRİZ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Türkiye’de eğitim gören 25 ülkeden 50 uluslararası öğrenci platforma davet edildi. Erdoğan, platforma çıkan öğrencilerle tek tek tokalaştı.

Çad’dan gelen ve Kayseri Erciyes Üniversitesinde bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan Timan Ahmet, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Dünyanın huzur barış ve adaleti özlediği bir dönemde bu kongre sadece AK Parti’nin kongresi değildir. Çünkü sizin gibi adaletsizliklere karşı elif gibi dimdik duran bir lider var. Tüm dünya mazlumları, gençler ve tüm liderler adına size bir dünya lideri olarak teşekkür ederim.” dedi.

Öğrenciler, Erdoğan’a, zalimler karşısında dik duruşunu simgeleyen Arapça elif harfinin yer aldığı bir tabloyu hediye etti.

Hediye takdiminin ardından tekrar söz alan Ahmet, “Siz Türk halkına ve dünya gençlerine örnek bir lidersiniz. Türk halkı, böyle bir Cumhurbaşkanınız olduğu için övünün, gurur duyun.” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

selyus