Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Mart 2017

Başkan, Göksu, “FETÖ ülkenin 40 yılını heba etti”

İlim Yayma Cemiyeti’nin 15 Temmuz şehitlerini anma programında konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Birileri çıktı, bu toplumu Allah adına aldattı. FETÖ denilen şarlatan, FETÖ denilen örgüt, ülkenin 40 yılını heba etti. Bir nesil heba oldu. ” dedi.

İlim Yayma Cemiyeti’nin 15 Temmuz şehitlerinden Mehmet Yılmaz’ı anma programı Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün, İlim Yayma Cemiyeti Esenler Şube Başkanı Sabahattin Yiğit ile şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.

“BU VATAN HEPİMİZİN”

Mehteran takımının gösterisi ile başlayan programda ilk konuşmayı İlim Yayma Cemiyeti  Esenler Şube Başkanı Sabahattin Yiğit yaptı. Küresel güçlerin Türkiye’nin boğazını sıkmak için büyük bir çaba içinde olduğuna dikkat çeken Yiğit, “Bu vatan hepimizin. Vatan olmazsa namus olmaz, iman olmaz, hiç bir şey olmaz. Özellikle gençlerimiz başta olmak üzere vatanımıza hep birlikte vatanımıza, milletimize sahip çıkmak zorundayız” dedi.

“VATAN BİZE ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİ”

Ülke genelinde 175 şube ile hizmet verdiklerini, 160 yurtta 26 bin öğrenciye barınma imkanı sağladıklarını belirten İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de, “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak uğrunda ölen varsa vatandır. Onlar öldüler toprak bize vatan oldu. Bu topraklar bize şehitlerimizin emanetidir. Aldığımız bir kararla şehitlerimizin isimlerini yurtlarımıza vererek ölümsüzleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

“FETÖ ŞARLATANI BİR NESLİ HEBA ETTİ”

Programda son olarak Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu söz aldı. Türkiye’nin insanlığın vicdanı olduğunu belirten Başkan Göksu, “Sadece bu coğrafyaya karşı değil İslam alemi başta olmak üzere tüm insanlığa karşı sorumluyuz. Biz varsak dünyada vicdan olacak, biz varsak dünyada adalet olacak, biz varsak insan onuru olacak. Bu yüzden gözümüzün gördüğü noktaya yürüyerek değil koşarak gitmek zorundayız” dedi.

Başkan Göksu, 15 Temmuz darbe girişiminin toplumda büyük yaralar açtığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:

“Birileri çıktı, bu toplumu Allah adına aldattı. FETÖ denilen şarlatan, FETÖ denilen örgüt, ülkenin 40 yılını heba etti. Bir nesil heba oldu. Bu travmaları tedavi etmek için çok hızlı hareket etmek gerekir. Türkiye’ye karşı birleşip tek ülke haline terör örgütleri ve batılı ülkelere vereceğimiz en güzel cevap, 16 Nisan’da evet oyu olacaktır. 15 Temmuz’da nasıl cevap verdiysek, 16 Nisan’da daha güçlü bir cevap verelim”.

Program sonunda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Şehit Mehmet Yılmaz’ın eşi Ayşenur Yılmaz’a Allah lafzı yazılı bir tablo hediye etti.

selyus