Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 2 Kasım 2017

Başkan Göksu, “Sanki darbe girişimini gelip uzaylılar yapmışlar!”

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün işgal girişimi ile Esenler Birlik Köprüsü’ndeki olaylarda 5 kişinin şehit olmasıyla ilgili Silivri’de süren davayı takip etti. Başkan Göksu sanıkların hiçbir suçlamayı kabul etmediklerini söyleyerek, “Sanki hain 15 Temmuz darbe girişimini uzaydan uzaylılar gelip yapmışlar” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün işgal girişimi ile Esenler Birlik Köprüsü’ndeki olaylarda 5 kişinin şehit olmasıyla ilgili aralarında tankın içinden çıkan eski Emniyet Müdürü Mithat Aynacı’nın da bulunduğu 23’ü tutuklu 67 sanığın yargılanmasına Silivri’de devam ediliyor. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yer alan büyük salonda yapılan duruşmayı takip etmek için Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve beraberindekiler Silivri’ye geldi.

“5 TANE KARDEŞİMİZİ DİRİ DİRİ EZDİLER”

Duruşmayı takip eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı. Sanıkları dinleme imkanı bulduklarını söyleyen Göksu, sanıkların ifadelerinde herhangi bir suç işlemediklerini söylediklerini dile getirdi. Göksu, “Gerçekten bugüne kadar takip ettiğimiz davalarda gördüğümüz gibi sanki hain 15 Temmuz darbe girişimine uzaydan uzaylılar gelip yapmışlar. Aslında o tankların üzerinde, tankların içinde gördüğümüz insanları katleden katiller uzaydan gelmişler gibi şeyler dinledik, dinlemeye devam ettik. Bu günkü dava Esenler açısından farklı bir anlam ifade ediyor. 5 tane şehidimizin oldu ve tek bir tank şehit etti. Bu davanın sanıklarını dinleme imkanı bulduk. Sanıklar kendi ifadelerinden herhangi bir suç işlemediklerini söylüyorlar Ama herkes buna şahittir, tankın içindekiler o Vatan Caddesi üzerinde Atışalanı bölgesinde 5 tane kardeşimizi diri diri ezdiler ve buna bütün Esenler halkı şahit” dedi.

Başkan Göksu konuşmasını, “15 Temmuz’da iki şeyi birden gördük. Bu topraklar içerisinde bu topraklara ihanet edebilecek hainlerin çıktığını gördük aynı zamanda bu topraklarda yüreğinden çıkan bu toprakların bekası için canını ortaya koyan yiğitlerin var olduğunu gördük. Şunu gördük ki yiğitler hainlerden daha cesur, yiğitler hainlerden daha çok. Çok şükür. Bunu da gördük. İnşallah bu millet kendi varlığını ve birliğini her türlü haline ve tuzağa rağmen devam ettirecek ve büyüyerek devam ettirecek bunu da görüyoruz” diyerek tamamladı.

selyus