Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Şubat 2019

Başkan Hilmi Türkmen, “Üsküdar’da bir imar ihtilâli yaptık”

Başkan Türkmen, “Biz göreve geldiğimizde sıkıntılar, sorunlar vardı. Çözeceğiz dedik. 2014 yılından itibaren 2016 yılının Eylül ayına tam anlamıyla “Üsküdar’da bir imar ihtilâli yaptık”

Üsküdar Belediye Başkanı ve Belediye başkan Adayı Hilmi Türkmen, Yavuztürk Mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Yoğun katılımdan adeta izdihamın yaşandığı toplantıda Başkan Hilmi Türkmen’e AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, Belediye Başkan Yardımcıları eşlik etti.

Yavuztürk Mahallesi sakinleriyle Sancak Düğün Salonu’nda yoğun katılımla gerçekleşen Mahalle Buluşmaları toplantısında Üsküdar Belediyesi’nin bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve yapımı devam eden projelerin yer aldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.

“ÖYLE KİMSENİN KOLAY KOLAY GERÇEKLEŞTİREMEYECEĞİ BİR İMAR PLANI YAPTIK”

Yüzlerce mahalleliye seslenen Başkan Türkmen, “Biz göreve geldiğimizde sıkıntılar, sorunlar vardı. Çözeceğiz dedik. 2014 yılından itibaren 2016 yılının Eylül ayına tam anlamıyla “Üsküdar’da bir imar ihtilâli yaptık”. Bu işin teknik anlamda uzmanı olanlar da bizle aynı kanaatte. Öyle kimsenin kolay kolay gerçekleştiremeyeceği bir imar planı yaptık. Aynı zamanda Üsküdar’da şu anda imarı en iyi ve en çok olan Yavuztürk Mahallesi’dir. Aslında yaşanılan sıkıntılar belediyeden kaynaklı olmuyor. Asıl sebep tapular, hisseli tapular mevcut. Tapular hisseli olunca ne yazık ki tek başınıza karar verip, evi yapamıyorsunuz.” diye konuştu.

Başkan Türkmen, daha sonra açılışı yapılan Nakkaştepe Millet Bahçesi, Valide Sultan Gemisi, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Nevmekân Sahil gibi önemli eserlerden de bahsetti.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen soru, dilek ve şikâyetleri dinleyerek istişare etti.

selyus