Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Haziran 2021

Başkan Kabaktepe, “İstanbul 25 yıldır böyle bir beceriksizlikle karşılaşmadı”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, katıldığı bir televizyon programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibini eleştirdi.

Başkan Kabaktepe, CHP’li İBB yönetiminin “Proje yapmamıza engel oluyorlar” çıkışına ilişkin, “Koskoca, dünyanın 120 ülkesinden büyük İstanbul’un belediye yönetimi, evrak hazırlamayı beceremiyor. İstanbul 25 yıldır böyle bir beceriksizlikle karşılaşmadı. İBB yönetimi görevini yapmak yerine balon algılara sarılıyor.”

“GEREKLİ ARTIMA İŞLEMLERİNİN YAPILIP YAPILMADIĞINA BAKILACAK”

Marmara Denizi’nde görülen müsilaj konusuna da değinen Kabaktepe, “İBB başta olmak üzere belediyelere çağrı yapıyoruz; gelin ‘temel atmama’ törenlerini temel atma törenlerine çevirin.

Marmara Denizi’nin etrafına akıtılan suların arıtılıp arıtılmaması ve hava durumuyla alakalı bir sorun. Sıcaklığı kontrol etme şansımız yok. Belediyelerin Marmara’ya akıttıkları sulardaki azot ve fosforları minimize etmeleri lazım.

Şehir yaşar, eğer durursanız, şehir çevreden ulaşıma boğulursunuz. Marmara Denizi etrafındaki tüm belediyelerin atık suların arıtılmasıyla ilgili, gerekli ölçülerle yapmaları lazım. 301 noktada var olan artıma tesislerinde kontroller yapılacak. Gerekli artıma işlemlerinin yapılıp yapılmadığına bakılacak.

Bugüne kadar neden karşılaşılmadı? Bir, Marmara’ya atık olarak verilen tesislerin kapasiteleri yeterli şekilde kullanılıyor mu? İki, şehir dinamik bir şehir. Her dönem aynı şekilde gelmez.”

selyus