Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Ağustos 2017

Başkan Mehmet Tevfik Göksu “Türkiye, içerisindeki pislikleri temizlemiştir”

Silivri’de devam eden FETÖ Yurtta Sulh Konseyi İstanbul yapılanması davasını takip eden Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, “Geride bıraktığı süreç sonrasında Türkiye, içerisindeki pislikleri temizlemiştir, bu topraklara, milletine ihanet etmeyecek inşallah kendi yapısıyla daha güçlü ve diri bir şekilde yoluna devam edecektir.” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Yurtta Sulh Konseyi İstanbul yapılanması davasının ikinci duruşması devam ediyor. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da şehit aileleri ve gazilerle birlikte davaları takip ediyor. Başkan Göksu, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında oluşturulan binadaki duruşma salonu önünde açıklamalarda bulundu.

BU BİR MİLLETİN DAVASI

15 Temmuz’daki darbe girişimi sırasında şehit düşen vatandaşların ailelerine destek vermek amacıyla Silivri’ye geldiklerini söyleyen Başkan Göksu, şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye’de çok önemli bir sürecin yaşandığı bu dönemde, desteğimizi ifade etmek ve takibini yapmak üzere buradayız. Esenler ilçesi olarak bu davanın bizim için ayrı bir özelliği var. Sadece Esenler’de ikamet eden 7 şehidimiz ve 3 de kışlada şehit olan toplam 10 şehidimiz var. Şu anda şehit olan kardeşlerimizin aileleri buradalar. Müdahillik talebimiz var. Bu bir milletin davasıdır. Biz, kendi topraklarımıza, milletimize sahip çıktığımızı her dem göstermek üzere buradayız. Geride bıraktığı süreç sonrasında Türkiye, içerisindeki pislikleri temizlemiştir, bu topraklara, milletine ihanet etmeyecek inşallah kendi yapısıyla daha güçlü ve diri bir şekilde yoluna devam edecektir. İnşallah 15 Temmuz hain darbe girişimini yapanlar bedellerini kanun önünde ödeyecekler. Milletimiz de en azından adaletin tecelli ettiğini bir kez daha görmüş olacaktır.”

ŞEHİT EŞİ: “ADALETE İNANIYORUM”

Esenler’de 15 Temmuz gecesi şehit düşen kahramanlardan şehit Türkan Türkmen Tekin’in eşi Ramazan Tekin de davayı takip etti. Tekin, “Devletimize güveniyoruz, adaletin yerini bulacağına inanıyoruz ve bu hainlerin cezalarına çekeceğine inanıyoruz” dedi.

ELLERİNDE PANKARTLARLA TAKİPTELER

Davalarının duruşmalarını şehit aileleri ile gaziler ve yakınlarının yanı sıra AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, belediye meclis üyeleri ve Esenlerli vatandaşlar da takip etti. Davaya tanıklık eden vatandaşlar ellerinde ‘’Esenler’den şehitlerimizin hesabını sormaya geldik”, “Esenler’den selam nöbete devam” ve “Tankınız, topunuz vardı ama şerefiniz yoktu’’ pankartları taşıdılar.

selyus