Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 10 Mayıs 2015

Başkan Polat, “Güçlü anneler güçlü Türkiye demektir”

Yürüyüşün sonunda bir konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, tüm annelerin anneler gününü kutlayarak “Her anne güçlüdür. Güçlü anne güçlü Türkiye demektir. Herkes ister, anneler inanır ve çözer“ dedi.

AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığı “Anneler Günü” nedeniyle önemli bir etkinlik gerçekleştirdi.  AK Parti’nin başarısındaki en önemli güç olan İstanbul İl Kadın Kolları, İstiklal Caddesi’nde “Güçlü Anneler Güçlü Türkiye” sloganıyla düzenlediği yürüyüşe AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, kadın milletvekili adayları ve güçlü kadın kolları kadrosu katıldı.

İHA’dan aldığımız bilgiye göre Partililer, Ermenice ve Kürtçe dahil olmak üzere 7 dilde “Anneler Gününüz kutlu” olsun yazılı afişlerle yürüdü. Yürüyüşte AK Parti İl Başkanı Temurci ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, vatandaşlara çiçek vererek, anneler gününü kutladı.

Yürüyüşün sonunda AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, tüm annelerin anneler gününü kutlayarak “Her anne güçlüdür. Güçlü anneler güçlü Türkiye demektir. Herkes ister, anneler inanır ve çözer“ dedi.

“BU ÜLKE ÜZERİNDE TARİH BOYUNCA KARDEŞÇE YAŞAMIŞ HALKLARIMIZA DA GELECEKTE DE BİRLİKTE YAŞAMA UMUDU VERDİK”

AK Parti’nin 12 yıllık iktidarı boyunca kucaklayıcı olduğunu söyleyen AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, “Kadınlarımızı hiçbir ayrım gözetmeden destekledik. Ona her türlü kıymeti verdik. Her hamlemizde onları daha ileriye götürmenin gayesini taşıdık. Annelerimize en kıymetli varlıkları olan evlatları için daha iyi bir eğitim, daha güvenli sağlık hizmeti, daha güvenli bir ülke verebilmek için çalıştık. 30 yıl boyunca gözyaşı döken anneleri teselli etmekten daha fazlasını yapmak istedik. Çözülemez, yapılamaz denilen meselelere eğildik. Bu ülke üzerinde tarih boyunca kardeşçe yaşamış halklarımıza da gelecekte de birlikte yaşama umudu verdik. Çözüm süreciyle doğulu ve batılı gençlerimiz dağlarda karşı karşıya değil, üniversite sıralarında bir araya geldi. Birbirlerine namlulara doğrultmak yerine, bu ülkenin geleceği için omuz omuza çalışmaya ve üretmeye başladılar. AK Parti olarak annelerimize verilecek daha büyük bir hediye olabilir mi?” diye konuştu.

“ANNELERİN GÖZYAŞI DURSUN”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada “Annemin ve annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Burada doğudan, güneydoğudan annelerimiz vardı. Onların bir kısmı evlatlarını kaybetmişti. Rabbimden şu duada bulunmak istiyorum. Bayramlarda sürekli kendi çocukları onların ellerini öpmeye gelsin. Onlar oğullarını mezarlıkta ziyaret etmesin. Türkiye’de kan dursun. Annelerin gözyaşı dursun. Bu güzel günde anne gibi içi dolu, hepimizin kucağı olan annelerimize saygılarımı sunuyorum. Onların hayır dualarıyla bu ülkede güzel şeyler yapmayı Allah bize nasip etsin. AK Parti hükümetleri olarak, kadın-erkek eşitliği konusunda olsun, kadına şiddet konusunda olsun, aile ve sosyal politikalar bakanlığının kurulması olsun, kadınların iş hakları konusunda yapılacak ne varsa yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Bizim medeniyetimizde Cennet annelerin ayağının altında. Biz de diyoruz onlar bizim başımızın tacı. İnşallah onların duasıyla kalan 28 günde İstanbul’da yeni bir zafer yazacağız” şeklinde konuştu.

 

Etiketler:
selyus