Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 29 Aralık 2020

Başkan Şahin, “Uzaktan kumandayla belediye yönetilmez”

Güngören Tozkoparan Mahallesinde 900 evin tahliye kararına vatandaşın tepkisi sürüyor. Mağdur olan mahalle sakinlerini ziyaret eden Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı Av. İsa Mesih Şahin, mahalle sakinlerinden mağduriyeti dinledi. İl başkanı Şahin, Tozkoparan Mahalle Muhtarlığı ve Tozkoparan Derneğini ziyaret ederek esnaflara da selam verdi. Bu ziyaret ile Şahin, vatandaşın mağduriyetini yerinde görmüş oldu.

Ziyaret sonunda mahalle sakinleri ile birlikte açıklama yapan İl Başkanı İsa Mesih Av. Şahin yaptığı açıklamada Bakanlığı ve Güngören Belediyesi’ni eleştirdi. Şahin; “Burada vatandaşımızın önemli bir sorunu var ama muhatap bulunamıyor. Tozkoparan Mahallesi sakinlerimiz de dönüşümü istiyor ancak dönüşümü yapanlara güvenmek istiyorlar, haklı olarak bilgilendirilmek istiyorlar. Bakanlık ve Güngören Belediyesi bu süreci şeffaf bir şekilde yönetmeli, vatandaş bilgilendirilerek tatmin edilmeli. Güngören Belediye Başkanı da kendisine verilen yetkinin bilincinde olmalı. Güngören Belediye Başkanına sesleniyorum; uzaktan kumandayla belediye başkanlığı yapılmaz. Koltuğa yapışıp kalarak şehir yönetilmez. Geleceksiniz, burada vatandaşla muhatap olacaksınız, vatandaşı rahatlatacaksınız. Bunu yapmıyorsanız da o koltukta oturmayacaksınız. Bu insanlar kış günü ne yapacak, nereye taşınacak. Bir sorun başka bir sorun üretilerek çözülmez. Biz Gelecek Partisi olarak buradaki sürecin yakından takipçisi olacağız. Burada kentsel dönüşümün rantsal dönüşüm olmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşımızın hakkını kimseye yedirmeyeceğiz.” dedi.

Ziyaret sonunda mahalle sakinleri, kendilerinin yanında olan, sorunun takipçisi olan Gelecek Partisi’ne teşekkürlerini sundular.

selyus