Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Mayıs 2015

Başkan Temurci’den 1 Mayıs açıklaması

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla önemli açıklamalarda bulundu.

Mesajında emekçilerin alın terinin mukaddes olduğunu ve işçi haklarının en temel hakların başında geldiğini ifade eden İl Başkanı Temurci, şunları söyledi:

“Dizginlenemeyen hırslarla, ne pahasına olursa olsun elde etmeye ve kazanmaya odaklı zihinle ve tüketimi başlı başına bir değer gören vahşi kapitalizmin marifetiyle derin anlam krizlerine yuvarlanmış modern dünyada, biz her zaman işçiden ve emekten yana olmayı bir siyasi şiar olarak benimsemişizdir. Çünkü bütün kalbimizle inanıyoruz ki; işçiden ve emekten yana olmak demokrasiden yana olmaktır. Emekten yana olmak, hakkaniyetten, insaftan, adaletten ve ahlaktan yana olmaktır. Yollardan köprülere, konutlardan mabetlere, fabrikalardan hastanelere, yeryüzünün imar ve inşasında emekçilerin alın teri ve onuru vardır.”            

Biz bir insanın el emeğinden daha hayırlı bir yiyeceği olmadığını belirten Başkan Temurci, “Çalışanın alın terini Âlim’in mürekkebi ve Şehidin kanı kadar aziz sayan ve işçinin alın teri kurumadan emeğinin karşılığını alması gerektiğini öğütleyen bir inanç medeniyetinin mensuplarıyız.

İşte bu medeniyet tasavvurumuzun da verdiği bir duyarlılıkla AK Parti olarak her zaman emeğin ve emekçinin yanında yer aldık ve 1 Mayıs’ı resmi tatil günü ve bayram haline getirerek yıllardır hiçbir iktidarın yapmadığı bir işi yapıp göstermediği bir duyarlılığı gösterdik. Soruyoruz; sosyal demokrasiyi sadece siyasi bir retorik olarak kullananlar, her sene 1 Mayıs’ı sadece bir istismar ve iç çatışma aracı kılmaya çalışanlar, niye devr-i iktidarlarında 1 Mayıs’ı bayram ilan edemediler? Hep söylediğimiz “Başkaları söyler ama AK Parti yapar” gerçeği bir kere daha tecelli etti ve AK Parti 1 Mayıs’ı tüm emekçilerin özgürce kutladığı bir resmi bayram gününe dönüştürdü. Bu da, işçi hakları alanında yaptığımız birçok düzenlemeye ilaveten Türkiye’nin demokratik çehresini değiştiren icraatlarımız arasında bizim için ayrı bir gurur sayfasıdır.”

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarının barış ve mutluluk içinde geçmesini istediklerini söyleyen Temurci, tüm emekçilerin sevinçle kutlaması gereken bir günü birtakım ideolojik gerilim ve kavgalara konu etmemek için, başta işçi kuruluşları olmak üzere herkesin sorumluluk ve duyarlılık içinde hareket etmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin geçmişte yaşadığı acılardan hepimizin dersler çıkarması gerektiğini belirten İl Başkanı Temurci, “İşçilerimizin ve tüm emekçilerimizin hukuki ve demokratik sınırlar içinde gösteri ve yürüyüş haklarını kullanması, hepimizin ortak dileğidir. Birçok ülkede gördüğümüz gibi, böyle günler bir bayram ve şölen havası içinde kutlanmalıdır. Gerilimlere, taşkınlıklara ve üzücü olaylara sebebiyet vermemek için toplum olarak hepimiz ortak bir sorumluluk içinde hareket etmeli, gerilim ve karışıklıklardan medet uman tahrikçi ve marjinal kesimlere karşı uyanık olmalıyız. 1 Mayıs etkinliklerini huzurumuz, özgürlüğümüz, kardeşliğimiz ve demokrasimiz için iyi bir vesile olarak görmeliyiz. Bu ülkede her renk ve tonda insanlar olarak birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşamanın, hep birlikte Türkiye olmanın en güzel fotoğrafını böyle günlerde ortaya koymamız gerekir. Karışıklıktan, çatışmalardan, şiddet, dışlayıcılık ve kışkırtmalardan siyasi rant elde etmeye çalışan anlayışlara asla prim vermeden demokrasi, hukuk ve kardeşlik içinde emeğin bayramını kutlamalı, bu güzel günü çatışma, gerilim ve kutuplaşmanın değil emeğin ve emekçinin sorunlarının konuşulduğu bir gün olarak değerlendirmeliyiz. Ancak o zaman günün mana ve önemine uygun davranılmış ve 1 Mayıs hakkıyla kutlanmış olur. Bunu yapmadan 1 Mayıs’ı sadece çatışma, kargaşa ve yakıp yıkmak için vesile edinenler asla işçinin ve emeğin yanında olamazlar” diye konuştu.

İl Başkanı Temurci, sözlerini, “Bu duygularla bütün emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, tüm çalışanlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk diliyorum” diyerek tamamladı.

Etiketler:
selyus