Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Şubat 2016

Başkan Temurci’den Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, halk tarafından seçilen ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin en yüksek temsil makamında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci İstanbul Adalet Sarayı’na giderek, 16 Ocak 2016 tarihindeki CHP 35. Olağan Genel Kurultayı ve 19 Ocak 2016 tarihindeki CHP Grup Toplantısında yaptığı konuşmalar ile sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Adliye binasına İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri birlikte gelen ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu ile görüşerek dilekçesini veren İl Başkanımız, daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINA YAPILAN KÜSTAHLIK MİLLETE YAPILMIŞTIR”

 “Bugün bir partinin İl Başkanı olarak değil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç durusunda bulunan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak buradayım.” diyen İl Başkanı Temurci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kılıçdaroğlu, sürekli ve ısrarla, milletimizin büyük çoğunluğunun oylarıyla seçilen ve benim de bir vatandaş olarak oy verdiğim Cumhurbaşkanımız hakkında, hem her türlü devlet terbiyesinden uzak, hem de her türlü insani erdem, edep ve ahlak duygusundan yoksun sözler sarf etmektedir. Herkesin bildiği ve kabul edeceği gibi, Cumhurbaşkanlığı bu ülkenin varlığını ve milletimizin birliğini temsil eden en üst ve en yüce makamın adıdır. Dolayısıyla; bu makama yapılan her saldırı, milletimize yapılan bir saldırıdır. Cumhurbaşkanlığı makamına karşı yapılan her küstahlık, bizim düşüncemize göre direk millete yapılmıştır. Kılıçdaroğlu’nun bu millete karşı hiçbir zaman özde bir saygısı olmadığını, bu millet ve değerlerine karşı mücadele eden bir siyasi gelenekten geldiğini biliyoruz. Sürekli kurultay kazanıp hiçbir seçim kazanamayan bir genel başkanın, kurultayda ve sonrasında yaptığı açıklamalar çok büyük bir hezeyan. Bu yapılanlar, Türkiye’ye yakışmayan bir ana muhalefet genel başkanı olduğunu kamuoyuna gösteriyor.”

MUHALEFET YAPILACAKSA AK PARTİ BURADA

İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Türkiye’nin çok partili hayata geçtiği andan beri, millet kendilerine ezeli ve ebedi bir muhalefet görevi vermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi’nde son kurultay ve sonrasında yaşanan gelişmeler, parti içinde yaşanan tartışmalar, gruplaşmalar, çekişmeler ortada. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanımızı ve o makamı tartışmaların merkezine alarak, toplumu kutuplaştırma ve parti içerisinde birliği sağlama adına kullanıyor. Bunu lanetliyoruz, bunu kınıyoruz. Bu saygısızlığı direk milletimize yaptığını düşünüyoruz ve bu saygısızlığa CHP’ye oy veren kardeşlerimizin de mutlaka olumsuz baktıklarını düşünüyoruz. Atalarımız çok güzel söylemişler: “Üslub-u beyan aynıyla insan” Bütün bu saldırıların, bütün bu iftiraların, kötü sözlerin, bir güneş gibi gördüğümüz Sayın Cumhurbaşkanımıza hiçbir leke kondurmayacağını biliyoruz. Sadece bu sözü söyleyenin kalitesini ve kalibresini ortaya koyuyor.  Kılıçdaroğlu’nun kalitesini görüyoruz. Söyleyecek sözü olan, projesi olan, düşüncesi olan, mutlaka bunu millete anlatır. Ortadoğu’da yaşananlar ortada, ülkemizde terörle mücadele ediyoruz. CHP kurultayından sonra aklımızda ne kaldı? Son 1 aydır CHP ne yapıyor diye baktığımızda; tabloyu kimin indirdiği tartışılan, genel başkanı teröriste ‘arkadaş’ diyen, il başkanı terörle mücadeleyi ‘savaş’ diye nitelendiren bir yapı. Ben böyle bir ana muhalefetin Türkiye’de demokrasimizin en büyük defosu olduğunu düşünüyorum. Muhalefet önemlidir, ana muhalefet partisi de önemlidir. Muhalefet yapılacaksa AK Parti burada. Diğer siyasi partilere muhalefet edebilirler. Ama hiç kimse milletimizin yüzde 52 oyuyla göreve getirdiği Cumhurbaşkanımıza yönelik hakaret ve saldırı içinde bulunamaz. Eğer bulunurlarsa, biz de birey birey, fert fert, toplumu kucaklayan Cumhurbaşkanlığı makamı adına yasal hakkımızı kullanırız. Bugün de bu hakkımızı kullandık ve suç duyurusunda bulunduk.”

selyus