Başkan Türkmen, Refah’ın eskimeyen dostları ile buluştu

Üsküdar’da eski Refah Parti’lilerin ‘Dostluk ve Vefa Buluşması’ gerçekleşti. Mehmet Çakır Kompleksinde gerçekleşen buluşmaya AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan ve Refah Partisi’nin eskimeyen dostları katıldı. Başkan Türkmen, Refah Partisi Kirazlıtepe Mahalle Başkanlığı ve öncesindeki yıllarını anlatırken duygulandığı gözlendi. Türkmen, “Nerden nerelere geldik. Bu tamamen Allah’ın bir lütfu” dedi.

“BİZ BELEDİYE BAŞKANIMIZI SEVİYORUZ, GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ”

Duygusal anların yaşandığı programda bir konuşma yapan İlçe Başkanı Pehlivan, “Bizim başarılı bir belediye başkanımız var. Biz AK Parti’liler olarak buna kalben inanıyoruz. 10 yıl başkan yardımcılığı var. 5 yılda Üsküdar’a altın bir yıl yaşattı ve 15 yıllık bilgi birikime sahip. Bizler teşkilatlar olarak sonuna kadar belediye başkanımızın arkasında olduk. Hem de öyle bir dönemde belediye başkanlığı yaptı ki, 7 seçim ve birde darbe yaşadı. Başkanımız önemli hizmetlere imza attı ama buda yetmez. Önemli olan gönüllere girmek. Eğer gönüllere girmezsek bunun hiçbir anlamı yok. Ama gönüllere sokacak olan da bu ekip. Çünkü biz anlatacağız. Belediye başkanımızı da biz anlatacağız, biz sevdireceğiz, biz daha çok sevilmesi için elimizden geleni birlikte yapacağız. Biz belediye başkanımızı seviyoruz, gümbür gümbür geliyoruz” diye konuştu.

“KADER BİZİ NERDEN NEREYE GETİRDİ”

Başkan Türkmen, “Burada çok önemli ve çok özel topluluk var. Kadim Üsküdar’ımızın özellikle son 30-40 yılı, hatta 50 yılında hem siyasi hem de sosyolojik, hem de kültürel manada her birerleriniz önemli bir köşe taşlarısınız. 1990 yılında Üsküdar’a geldim. 29 yıldır buradayım. Kader bizi nerden nereye getirdi! Bu tamamen Allah’ın takdiridir. Üsküdar merkezini Harem’den bulmayan, Kirazlıtepe’ye akrabalarına gitmek için bir sür yol tarifi alan bir kişinin kim derdi ki bir gün bu şehrin Şehri Emanetini üstlenecek bir noktaya gelecek. Bu tamamen Allah’ın bir lütfu, yoksa bizim bir özel hasletimiz ve özelliğimiz değil. Buna cani gönülden, bütün kalbimle inanıyorum” şeklinde konuştu.

“MİLLİ GENÇLİK VAKFI’NDAKİ AĞABEYLERİMDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM”

Milletvekili Boyraz, “Aslında mikrofon siyasetçi için bir tutkudur. Mikrofonu eline aldığı zaman saatlerce konuşmak istersiniz, duygularınızı anlatmak istersiniz. Ama öyle anlar vardır ki duygularınızı ifade etmekte zorlanırsınız ve dağarcığınızdaki tüm kelimeler anlamsız hale gelir. Söylemezsiniz, heyecanınızı gizlersiniz. Bugün burada öyle bir nezih toplum var ki söz söylemekten imtina ediyorum. Çünkü birikimleriyle, tecrübesiyle, bilgelikleriyle Milli Görüş geleneğinden gelen ağabeylerimden çok şey öğrendim. 1993 yılında İstanbul’a geldiğimde Milli Gençlik Vakfı’ndaki ağabeylerimden çok şey öğrendim. Sizlerden çok şey öğrendim. Gönüllere giden yollara gönül işlemek gerek. 1994 seçimlerinde benden slogan istemişlerdi. Bende düşündüm ve “Ne Kesici, ne Livaneli, ne Dalan, İstanbul’a nasılda yakışıyor Recep Tayyip Erdoğan” demiştim. Şimdi Hilmi başkana da bir slogan üretmem lazım. “Zamanı hizmete dönüştüren, hizmeti milletiyle bütünleştiren, belediyeciliğin tanımını değiştiren işte geliyor Hilmi Türkmen” dedi.

selyus