Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Nisan 2017

Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan milyonlarla buluştu

“Evet Platformu” tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı’nda “Aşkımız memleket, millet için evet” sloganıyla düzenlenen “İstanbul Buluşması”na, Başkomutan Erdoğan 2 milyonun üstünde vatandaşla buluştu.

“Evet Platformu” tarafından Yenikapı Etkinlik Alanı’nda “Aşkımız memleket, millet için evet” sloganıyla düzenlenen “İstanbul Buluşması”na İstanbullular Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binalı Yıldırım’ı dinlemek için Milyonlar yollara döküldü. İstanbul’un 39 ilçesinden Yenikapı miting alanına akın eden vatandaşların kimi elinde Türk Bayrağı, kimi evet T-Shirtu giydi, kimi, başına Recep Tayyip Erdoğan bandı taktı, kimi evet bayraklarıyla “Evet Platformu”nun çağrısına destek verdi.

İstanbullular öğlen saatlerinden itibaren Yenikapı Meydanına akın etti. ‘Evet Platformu’nun mitingine 2 milyonun üstünde bir katılım olduğu açıklandı.

RENKLİ BULUŞMADAN NOTLAR

“Aşkımız memleket, millet için evet” sloganıyla düzenlenen buluşma için vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Anadolu ve Avrupa yakasından otobüs, Marmaray, metrobüs, metro ve deniz yoluyla Yenikapı Etkinlik Alanı’na geldi. Alan, ellerinde Türk bayrakları ve “Evet” yazılı flamalar taşıyan vatandaşlarla tamamen doldu.

Miting için 16 metre yüksekliğinde 95 metre genişliğinde sahne kuruldu. Sahnenin iki yanına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın dev posteriyle birlikte ” Evet söz de karar da milletin” yazıldı. Sahne için 600 ton malzeme kullanıldı.

Mitingte protokol bölümü koyulmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım şehit yakınları, gaziler ve engellilerle birlikte oturdu.

Miting sebebiyle Yenikapı Meydanı içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting için 5 bin polis 700 sağlık personeli görev yapacak. 185 deniz aracı ve 6 bin otobüs de mitinge katılanlar için görev yapacak.

İlginizi çekebilir

SİYASET VE FERASET

SİYASET VE FERASET

selyus