Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 24 Haziran 2017

Battal İlgezdi sen yalancı mısın?

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, belediye personelini protesto için zorla Maltepe Cezaevine göndermek istedi ve mesai saatlerinde yürüyüşe gönderdi yönünde çıkan haberler üzerine bir açıklama yaptı. Yapmasına yaptı da; yaptığı açıklamada yalan söylediği paylaştığımız fotoğraflardan anlaşılıyor!

Ataşehir personelinin paylaştığı fotoğraflar da görüldüğü üzere aleni yürüyüşteler. Hatta, FETÖ için yürüdüğü iddia edilen Kılıçdaroğlu ile fotoğraf bile çektirdiler. Belediye personeli sözüm ona adalet yürüyüşüne gittiklerini kendi sosyal medya hesaplarında paylaştıkları fotoğrafların üstünde yazıyor. Öte yandan Ataşehir Belediyesi, fotoğraflarda görüldüğü üzere personelini resmi araçlarıyla yürüyüşe götürdü.

Bir diğer önemli konu bu elemanların mesai saatinde oralarda ne işi var? Umarız İçişleri Bakanlığı bir soruşturma başlatır.

Çıkan haberlerden rahatsız olan Başkan İlgezdi, neden yalana başvuruyor? Neden dürüst davranıp “genel başkanıma destek vermek için personelimi yürüyüşe gönderdim” demiyor?

Ayrıca Ataşehir Belediyesi’nin Maltepe cezaevine protestoya gitmeyen elemanları işten çıkaracağı iddia ediliyor. Başkan Battal İlgezdi; basın olarak gözümüz üstünüzde olacak!

“YOKSA PARAMI BİTTİ? BÜTÇEMİ YOK?”

Birkaç gündür basının gündeminde olan ve belediye personeline zorbalık yapıldığı yönünde çıkan haberler ve gelişmeler üzerine bir açıklama yapan Ataşehir Belediye AK Parti Meclis Üyesi İsmail Levent, “Adaletin bu mu senin? Adalet diye yola çıkanların gazabı Ataşehir Belediyesi’n de çalışan işçi ve memur kardeşlerimizi vurdu mu? Aldığımız duyumlara göre; belediye yetkilileri Ataşehir Belediyesi çalışanlarını, yargıyı protesto etmek için Maltepe cezaevin önüne gitmelerine zorlandığı söyleniyor, bu doğrumu? Çalışanların çoğunluğunun gitmeyi kabul etmeyince işe gelip gittikleri servisler kaldırıp personeller işe geliş ve gidişleri kendi imkânlarıyla mı yapılıyor? Bu Ramazan ayında personele bir ayar, gözdağı ve cezalandırmaya  tabi mi tutuluyor? Personelle her bayram ve yılbaşında çikolata dağıtan belediye bu bayramda çikolata dağıtmadı. Çikolatalar da adalete mi takıldı? Yoksa paramı bitti? Bütçemi yok? Bu tavırların tamamı adalet diyenlerin adaletimi?” dedi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİNDEN BASIN VE KAMUOYU’NA AÇIKLAMA

“Son günlerde bazı haber siteleri ve yine bazı televizyon programlarında Belediyemiz hakkında gerçek dışı beyanlar ve suçlamalar yer almaktadır. Gazetecilik ilkelerinin hiçe sayılarak konunun muhataplarından bilgi alınmadan kaleme alınan haberler gerçek dışıdır. Belediyemiz bünyesindeki personelimiz, Adalet Yürüyüşü olarak bilinen yürüyüşe asla götürülmemiştir. Belediyemiz bünyesindeki personelimizden Maltepe Cezaevi’nde bulunan CHP Milletvekili Sn. Enis Berberoğlu’na destek amacıyla giden olmuşsa bile kendi istekleriyle bu gerçekleşmiştir. Belediyemiz personel servislerinin geçici olarak durdurulmasının “Ataşehir Belediyesi’nde ‘Adalet’ cezası” başlığıyla verilmesi de yine gerçeğin çarpıtılmasıdır. Uygulamamızın “geçici” olduğu zaten duyurularımızda yer almaktadır.  Tasarruf tedbirleri kapsamında ilgili başkan yardımcılarım ve müdürlüklerimiz bir dizi toplantı ve çalışma sonunda yeni bir yapılanma gerçekleştirerek önlemlerini almış, personel servisleri de 23 Haziran Cuma 17.00 itibariyle yeniden başlamıştır. Çıkan haberlerde kullanılan dilin yasalar ışığında suç kapsamında olduğunu hatırlatır kamuoyunu bilgilendiririz.”

Battal İLGEZDİ /Ataşehir Belediye Başkanı

selyus