Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 8 Kasım 2020

Bayburtlular, Naci Ağbal’a hakaret eden Yavuz Ağıralioğlu’nu eleştirdi

İyi Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya hesabından Merkez Bankası Başkanlığına atanan eski Maliye Bakanı Naci Ağbal’a hakaret içeren paylaşım yaptı.

Ağıralioğlu, yaptığı sayısızca paylaşımında: “Bayburtlular, kendilerine bir şey anlatıldığında kafalarına yatmayınca sorarlar: ‘bu anlattığının mala, davara bir zararı var mıdır?’

Şimdi bu merkez bankası ataması bizim kafamıza hiç yatmadı.

Naci Ağbal’da Bayburtludur. İnşallah, ‘bu atamanın mala, davara bir zararı olmaz.’ dedi.

Bayburtlular Vakfı Başkanı Av. İsrafil Kahraman, İyi Partili Yavuz Ağıralioğlu’nun bu densiz paylaşımının ardından sert bir açıklama yaptı.

BAYBURT VAKFI BAŞKANI İSRAFİL KAHRAMAN, AĞIRALİOĞLU’NU KINADI  

Başkan Kahraman, “Sosyal medya üzerinden Bayburt ve Bayburtluları eleştiren ve aşağılayan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’nu şiddetle kınıyoruz!

Sizin kirli ve pis siyasetinizi, Bayburt’umuzun değeri 25. ve 26. dönem Bayburt Milletvekilimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 64. ve 65. hükümetlerinin Maliye Bakanı, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanımız ve son olarak Merkez Bankası Başkanlığına getirilen Bayburt’umuzun Medar-ı İftiharı, kıymetli büyüğümüz Sayın Naci AĞBAL beyefendi için yaptığınız paylaşımı Bayburt Vakfı ve tüm Bayburt STK’ları olarak kınıyoruz.

Sayın Ağıralioğlu, bilmiyorsanız Bayburt ve Bayburtluyu size anlatalım; Bayburt, Hazreti Peygamberin sancaktarlığını yapmış Abdulvehhap Gazi’lerin şehridir. Anadolu’da Türk tarihi kadar eski bir şehrin adıdır Bayburt… Meşhur edebiyatçı Fuat Köprülü’nün ifadesiyle; “Türk edebiyatını terazinin bir kefesine Dede Korkut destanlarını diğer bir kefesine koysak Dede Korkut destanları ağır basar” dediği Dede Korkutların şehridir Bayburt… Tarihinde hiçbir zaman devlet haini ve din düşmanının çıkarmadığı gibi bunları barındırmayan eşsiz Anadolu şehridir Bayburt… Muhafaza-i din, müdafaa-i yurt uğrunda canlarını, kanlarını seve seve Allah için, bayrak için, vatan için verenlerin şehridir Bayburt… Bağdat surlarına sancağı diken Genç Osman’ların şehridir Bayburt… Milli Kurtuluş Savaşı’nda Afyon Kocatepe’de, ilk şehit Yüzbaşı Agah Bey’lerin şehridir Bayburt… Bu şehir, Kıbrıs Barış Harekâtı’nda nişan yüzüklerini vatan müdafaası için en çok veren gençlerin şehridir…

Kamuoyunun huzurunda Bayburt ve Bayburtluların değeri Sayın Naci AĞBAL beyefendiden özür dilemenizi bekliyoruz. Saygılarımızla…”

selyus