Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, YEREL YÖNETİMLER 27 Ekim 2025

Bayrampaşa Belediyesi AK Parti’ye geçti

Bayrampaşa Belediye Meclisi, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Hasan Mutlu’nun yerine başkanvekili seçmek için toplandı. Oylama 4. Tura kaldı. 4. turda AK Parti adayı İbrahim Akın rakibi Recep Öztürk 18 oy’una karşılık 19 oy alarak Bayrampaşa Belediyesi Başkan Vekili olarak seçildi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu’nun yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanması ve görevden uzaklaştırılmasının ardından yerine vekalet edecek ismin belirlenmesi için Belediye Meclisi saat 18.00’de toplandı.

Başkanvekili seçiminde Cumhur İttifakı İbrahim Akın’ı aday olarak gösterirken, CHP ise Meclis üyesi Recep Öztürk’ü aday gösterdi.

Birinci tur oylamada aday isminin yanlış yazılmasından dolayı iki oy geçersiz sayıldı. Bu karar sonrası Meclis’te gerginlik çıktı, oturuma bir süre ara verildi.

Oy kullanma işlemi yeniden başladı. İlk tur sonuçlarına göre İbrahim Akın 19, Recep Öztürk ise 18 oy aldı. Bunun üzerine ikinci tur oylama yapılmasına karar verildi.

Sonuçlara göre ikinci turda iki aday da 18’er oy aldı. İptal edilen oy nedeniyle yeniden taraflar arasında tartışma çıktı. “İbrahim Akın”a atılan oyun haksız şekilde iptal edildiği belirtilerek karar itiraz edildi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir yaşananlar üzerine seçimleri yöneten başkanvekiline tepki göstererek, “Böylesine irade gaspı yapan başkanın yönetebileceği Meclis değil.” dedi ve sürecin taraflı olduğunu ifade etti.

Yaşanan tartışmaların devam etmesi üzerine üçüncü tur öncesi ara verildi.  Aranın ardından 3. tur oylamaya başlandı. Üçüncü tur oylamada İbrahim Akın 19 oy alırken Recep Öztürk 18 oy aldı.

Yeterli oy sayısını olan 20’ye hiçbir aday ulaşamadığı için 4. tur oylamaya geçildi. 4. turda fazla oy alan aday seçimi kazanıyor.

BAŞKANVEKİLİ NASIL BELİRLENECEK?

Seçimlerde 1. turda 26 oy, 2. turda 26 oy şartı aranıyor. 3. turda salt çoğunluğun bir fazlası olan 20 oy şartı aranıyor.

4. turda son ikiye kalan adaylardan fazla alan seçimi alıyor. 4. turda AK Parti adayı İbrahim Akın rakibi Recep Öztürk 18 oy’una karşılık 19 oy alarak Bayrampaşa Belediyesi Başkan Vekili olarak seçildi.

selyus