Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 4 Mart 2023

Beşli masa toplandı ve dağıldı (!)

İYİ Parti lideri Meral Akşener’in cumhurbaşkanı adaylığı açıklamalarının ardından toplanan Beşli Masa toplantısı sona erdi. Yaklaşık 4 buçuk saat süren toplantıya ilişkin aynı istikamette devam mesajı verilen açıklamada “6 Mart’ta ortak aday açıklanacak” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye gazetesinin haberine göre Saadet Partisi Genel Merkezi’nde Parti Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ev sahipliğinde gerçekleştirilen Beşli Masa toplantısı sona erdi. 5 parti liderinin ilk kez İYİ Parti lideri Meral Akşener’siz gerçekleştirdiği toplantının ardından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, “Yarının Türkiye”sini inşa ve ihya etmekte kararlıyız! Bizler, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdini dışarda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz.” ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Millet İttifakı olarak, bugün Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geldik. Ülkemizin tüm toplum kesimlerinin en geniş yelpazede temsil edildiği ve bizatihi milletimizin kurduğu masamız ilk gün hangi ilke ve hedefler doğrultusunda kurulduysa, bugün de yine aynı istikamette çalışmalarına devam etme kararlılığındadır.

Hiçbir gelişme milletimizin deprem felaketi dolayısıyla yaşamakta olduğu acıların ve bu acılara sebep olan yönetim zafiyetinin üstünü örtemez. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, bütün bu yönetim zafiyetlerine son vereceğimizi ve ayrıca tüm vatandaşlarımızı güvenli şehirlerde ve güvenli konutlarda yaşatmak için gerekli tedbirleri alacağımızı taahhüt ediyoruz. Millet İttifakının belediye başkanları da şimdiden bu taahhütlerin gereğini yerine getirmek için çalışmalarını sürdürmektedir.

“HİÇ KİMSENİN KALBİNİ KIRMADAN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Bizler, yola çıktığımız ilk günden beri ortak akıl, istişare ve uzlaşı ile bir süreç yürütüyoruz. Yeni bir dönemin şafağında olduğumuzun bilinciyle; bu topraklarda umudu yeniden yeşertecek ve güzel ülkemizde insan onuruna yaraşır hayat şartlarını hep birlikte tesis edeceğiz.

Düne ve bugüne sıkışmadan, “Yarının Türkiye”sini inşa ve ihya etmekte kararlıyız! Bizler, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdini dışarda bırakmadan, hiç kimsenin kalbini kırmadan, güvenini boşa çıkarmadan yolumuza devam edeceğiz.

Hedefimiz; kaybedeni olmayan bir zaferdir! Bu çerçevede; bir önceki toplantımızda karara vardığımız gibi, 6 Mart Pazartesi günü tekrar Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bir araya geleceğiz. Ortak bir anlayışa ulaştığımız 28. Dönem TBMM ve 13. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ortak Cumhurbaşkanı adayımız ve geçiş süreci yol haritası konusunda nihai açıklamayı kamuoyu ile paylaşacağız.” Türkiye gazetesi

selyus