Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 6 Şubat 2016

Beykozlu kadınlardan Ensar bir duruş

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları, Başkan Gaye Zayıf’ın öncülüğünde “Onları yok saymayalım” sloganıyla Beykoz’da yaşayan muhacir çocuklar yararına bir dayanışma yemeği düzenledi. 6 Şubat Cumartesi günü İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Av. Mustafa Gürkan’da katıldı.

İSTANBUL TAKİPTE HABER SİTESİ 

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf’ın “Tabi tüm bu çalışmaları ben tek başıma yapmıyorum. Benim yüreği çok güzel kocaman bir ekibim var. Huzurlarınızda hepsine çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bu yolda attıkları her adım onları Cennet’e götürsün.” sözleri salonda çok büyük alkışla karşılık buldu. 

 

Beykoz’un tanınmış marka isimleri AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu ve İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Elif Cankan Öksüz programa ayrı bir renk kattılar.

AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları, hizmet çıtasını her geçen gün daha da yukarılara çekerek yeni çalışmalar yapmaya devam ediyor. Yaklaşık 2 ay önce Suriye’ye, geçtiğimiz hafta da Bayırbucak Türkmenlerine yardım eden Beykoz İlçe Kadın Kolları, Başkan Gaye Zayıf’ın öncülüğünde “Onları yok saymayalım” sloganıyla Beykoz’da yaşayan muhacir çocuklar yararına bir dayanışma yemeği düzenledi. Başkan Zayıf’ın ev sahipliğinde 6 Şubat Cumartesi günü İBB Beykoz Korusu Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Sert, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Av. Mustafa Gürkan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Manolya Demirören Tekin, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri Tuğba Sıdıka Berber Karaman, Elif Cankan Öksüz, Beykoz Belediye Meclis Üyesi Gül Biçer, Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Zafer Aslan, İlçe Kadın Kolları Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Mahalle Başkanları katıldı.

 “BENİM YÜREĞİ ÇOK GÜZEL KOCAMAN BİR EKİBİM VAR”

Beykozlu kadınların hayırda adeta yarışarak yoğun ilgi gösterdiği ve salona sığmadığı programda önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Beykoz İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Zayıf, “Seçimlerde aldığımız yüzde 55 oy bizim sorumluluğumuzu çok daha yukarılara taşıdı. Biz AK Parti ailesi olarak hiçbir zaman seçimden seçime kapıları çalan zihniyette olmadık. Ve hiçbir zaman seçim odaklı çalışma yapmadık. Biz her zaman insan odaklı çalıştık. Bizler gönüllere nasıl girebiliriz, daha fazla ne yapabiliriz derdinde olduk. Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız enerji ile niyetlerimiz insanlarımızın gönüllerine girip dua almak oldu. Türkiye’de ilk sosyal projelerde imzası olan değerli belediye başkanımız Sayın Yücel Çelikbilek’le çalışmakta bizim için ayrı bir şans oldu. Başkanımıza bu dayanışma yemeğimizin davetiyesini götürdüğümde hemen dert edinerek yardımcılarından ilçede ki muhacir ailelerin ve çocukların durumu hakkında detaylı rapor istedi. Başkanımızın bu hareketi şahsımı çok duygulandırdı. Bu duyarlılığı konusunda kendisine çok çok teşekkür ediyorum. İşte bu dava böyle güzel insanlarla kuruldu. Bu teşkilatlarla da yoluna devam ediyor. Böyle güzel projeleri bizlere nasip ettiği içinde Rabbime şükrediyorum. “Onları yok saymayalım” adı altında organize ettiğimiz bu programa gösterdiğiniz duyarlılıktan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Tabi tüm bu çalışmaları ben tek başıma yapmıyorum. Benim yüreği çok güzel kocaman bir ekibim var. Huzurlarınızda hepsine çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bu yolda attıkları her adım onları Cennet’e götürsün. Tekrar yum yardım yemeğimize desteklerinizden dolayı teşekkür ediyor, her zaman hayırda yarışalım diyorum” dedi.

“BÖLME KELİMESİNİ SADECE MATEMATİKSEL BİR İFADE OLARAK VE PAYLAŞMA İFADESİ OLARAK KULLANALIM”

Daha sonra söz alan AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Av. Mustafa Gürkan, “Bu dünyada herkesin görevi var. Kiminin görevi hayır, kiminin görevi şer. Herkes kendi rolünü yapacak. Hamd olsun hep rolü hayır olan bir milletin çocukları, torunları olarak inşallah bu mirası bırakacağız. İşte bizim bugün burada bulunmamıza neden olan Kadın Kollarımızın evsahipliğini yaptığı programda zorda olanlara sahip çıkmış oluyoruz. Bu milletin veraseti, bu milletin gönül zenginliği çok büyük. Onun için öncelikle şükretmemiz gerektiğini düşünüyorum. Bugün yaşadığımız dünya son 200 yıldır hep bölüne bölüne, ayrışa ayrışa gidiyor. Yaşadığımız hayat şartları bizi bireyselleştiriyor. Benim buradaki hanımlarda isteğim hayatınızda bölme kelimesini sadece matematiksel bir ifade olarak ve paylaşma ifadesi olarak kullanalım. Onun dışında ne AK Parti’nin, ne Türkiye’nin, ne de yeryüzündeki hiçbir toplumun bölünmeye artık lüksü kalmadı. Bizim hem dünyada, hem Türkiye’de ve hem de AK Parti’de süratle beraberliğe ihtiyacımız var. Hamdolsun bu misyonu çok iyi bilen bir teşkilatın içindeyiz” şeklinde konuştu.

“İŞİNİZİ İYİ YAPARSANIZ ALLAH SİZE ÇOK DAHA GÜZEL ŞEYLER YAPTIRIR”

Son olarak kürsüye çıkan ilçenin başarılı mimarı Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Değerli katılımcılar; 17 bin kadın üyesi olan büyük bir teşkilatız biz. Hayır işleri ile ilgili kendilerine bir talep geldiğinde hiç zaman kaybetmeden çalışmaya koyulmuşlar. Örme bilmeyenler örmeyi öğrenmişler. Gayretli birlikteliğin neticesinde binlerce ürün ortaya çıkmış. Gerçekten o örülenleri incelediğimizde birinci sınıf bir dikiş olduğunu gördük. O örgülerde bir temizlik gördük, bir güzellik gördük. Gelişigüzel bir malzeme ortaya çıksın zihniyetinden uzak özenerek örülen ürünlerin kardeşlerimize gittiğini gördük. Bu şunu gösteriyor, işinizi iyi yaparsanız Allah size çok daha güzel şeyler yaptırır. Zaten bir Müslümanın, iyi bir insanın da en büyük vasfı işini iyi yapmasıdır, doğru yapmasıdır, temiz yapmasıdır, düzgün yapmasıdır. Bunları yaparsanız Allah sizin işlerinizi kolaylaştırır. Onun için emin olun AK Parti Beykoz Kadın Kollarının işleri bundan sonrada kolaylaşacak.

Kadın Kollarımız Suriye ve Türkmenlere yardımlarla kalmadı. Kadın Kollarımızın muhacirler için attığı bu adımı çok önemsiyorum. Sadece talimat geldiğinde bir şeyle yapmakla kalmıyorlar ve hayır işlerinde her zaman üretiyorlar. Hem alkışı hem de duayı hakkettiler. Ama AK Parti ailesi böyle bir aile. AK Parti misyonu böyle bir misyon” diye konuştu.

Programın sonunda Ümre, Kudüs ve Kapadokya’ya birer çift gönderilmek üzere çekilen kurada isimler belirlendi. 

selyus