Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

BEYKOZ’UN DİNAMİKLERİ MURAT AYDIN’IN YANINDA OLMALI!

AK Parti, İstanbul’da adaylarını belirledikten sonra bir iki ilçede ufak tefek sesler çıksa da genel itibariyle isimler kabul gördü.

Aynı homurdanmalar Beykoz içinde geçerli idi ama tecrübeli siyaset adamı, yerel yönetimlerin ustası Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, daha resmi çalışmalar başlamadan bile sahaya inerek yanlış algıyı ortadan kaldırdı…

3 Dönem Zeytinburnu Belediye Başkanlığı yapan, ilçeye sağladığı kalıcı eserler ve önemli hizmetleriyle AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdirini kazanarak Beykoz’a gönderilen Murat Aydın, Beykoz’u tanıma sürecini hızlı bir şekilde tamamlamaya çalıştığını gözlemliyoruz. İlçede akrabaları ve arkadaşlarının da olması Başkan Aydın’ın işini kolaylaştırıyor.

Ama bunlar yetmez. Seçimlerde sahayı bilenlerle çözebilir…

Beykoz’da, bundan önce girilen tüm seçimlerde alnının akıyla çıkan AK Parti Beykoz İlçesi, bu seçimde kucaklayıcı siyasi tablo oluşturabilecek mi bunu zaman gösterecek!

Üç kademe ve mahalle teşkilatlarıyla bir bütün olup adayın arkasında durulduğunda geçmiş yıllardaki seçim başarısı yakalanır, aksi takdirde seçim çok zora girer…

Şu ana kadar kucaklayıcı bir görüntü yok ortada!

Bu arada teşkilatların temel taşları küstürülürse Beykoz’da beklenmedik sonu çıkar, Allah korusun!

AK Parti Beykoz İlçe teşkilatının dinamiklerini ayakta tutacak olmazsa olmaz 5-6 isim var ve bunları değil küstürmek ve kaybetmek, bir tanesine bile ihtiyaç olduğu şu süreçte beynin arka planıyla siyaset yapmamak lazım.

Bu bahsettiğimiz kilit isimlerin olmadığı teşkilat kolonsuz bir yapıya benzer. Kolonsuz bir yapının da ayakta durma şansı yoktur!!

Mesela bu kolonların bir tanesi Muharrem Kaşıtoğlu idi! Bari diğer kolonları kaybetmeyin… Muharrem Kaşıtoğlu’nun gitmesinin müsebbibi, Genel Merkez, İl Başkanlığı ve İlçe Başkanlığıdır.

Adamı kazanmak yerine, gitmesi için her türlü hakaret edildi!

Ama yine de Kaşıtoğlu’nun o partiye gitmesi çok yanlıştır. Kesinlikle bu hareketine katılmıyorum ve kendisini 10 binlerce okurumuzun huzurunda eleştiriyorum!

Be kardeşim sen bu partinin kurucususun kim sana ne derse desin istifa etmeyecektin, hele hele AK Parti’ye iftira atan ve din düşmanı CHP ile önceki seçimlerde ittifak yapan bir partiye asla gitmeyecektin…

Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın abimize buradan sesleniyorum; kıymetli büyüğüm, İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak İstanbul’un yerel siyasetinde sahaya hakim olan bir gariban gazeteci kardeşinizim… Hele hele Anadolu Yakası’nı en az o ilçenin belediye başkanı kadar bilirim. Muharrem Kaşıtoğlu ile ilgili size orada kim ne söyledi bilmiyorum ama iyi bir oyu olan Kaşıtoğlu seçimde sıkıntı verebilir… Abicim sizi çok eski tanırım, tecrübeli bir siyaset adamsınız ama yine de size her söylenene inanmayın!

Eğer seçimlerde başınızın ağrımasını istemiyorsanız, Beykoz’a geldiğimde ve istediğiniz takdirde vereceğim isimleri sakın yanınızdan ayırmayın! Bu isimlerin hiç birinin kafalarının arkasında plan yoktur ve onların tek derdi partinin geleceğidir…

selyus