BİR LİDERİN HİKAYESİ

Yiğit Düştüğü yerden kalkar ata sözü gerçek oldu. İBB Belediye Başkanı iken Siirt’te “Minareler süngü, kubbeler miğfer” şiirini okuduğu için siyasi yasakla karşı karşıya kalan Recep Tayyip Erdoğan, şiiri okuduğu Siirt’ten milletvekili seçilerek TBMM’ye girdi.  Başkan Erdoğan, şiir okuduğu ilde siyasi yasaklı oldu ve kader tecelli etti aynı ilden milletvekili seçildi.. 

Recep Tayyip Erdoğan, Rize’den İstanbul’a göç eden Şirket-i Hayriye Vapurlarında kaptanlık yapan 5 çocuklu Ahmet Erdoğan’ın ilk oğluydu. 26 Şubat 1954 tarihinde Kasımpaşa’da dünyaya geldi. İstanbullular için kabadayılık kavramıyla özdeşleşen Kasımpaşa, sonraki yıllarda Erdoğan’ın karakterini şekillendiren en önemli unsurlardan biri oldu…

Siyasete 1976 yılında 1976 yılında MSP Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı olarak başlayan ve aynı yıl Milli Selamet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı olan, ardından da 1984 yılında Refah Partisi Beyoğlu İlçe Başkanı, 1985 yılında ise Refah Partisi İstanbul İl Başkanı ve Refah Partisi MKYK üyesi olan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul İl Başkanlığı görevi sırasında diğer siyasi partiler için de model olan yeni bir örgütsel yapı geliştiren Erdoğan, bu dönemde özellikle kadınların ve gençlerin siyasete katılımını artırmaya yönelik çalışmalar yaptı; siyasetin tabana yayılarak geniş halk kitleleri tarafından benimsenip itibar görmesi yolunda önemli adımlar attı.

Bu yapılanma, mensubu bulunduğu Refah Partisi’ne 1989 Beyoğlu yerel seçimlerinde büyük bir başarı kazandırırken, yurt genelinde de parti çalışmaları için örnek teşkil eden Erdoğan,  27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi.

4 yıl başarıyla görevini yürüten ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken Ziya Gökalp’ın ‘Asker Duası’ şiirdeki, “Minareler süngü, kubbeler miğfer” sözleri nedeniyle Erdoğan’a siyasi yasak getirilmiş ve cezaevine giderken belediye önündeki yüzbinlere, “Sizlerden ayrılmıyoruz. Ayrılmadık, ayrılmayacağız. Bu şarkı burada bitmez” dedi. Ve dediği gibi bu şarkı orada bitmedi.

14 Ağustos 2001 yılında AK Parti’yi kurdu ve 1 Kasım 2002 yılında girdiği ilk seçimde tek başına iktidar oldu. Göreve geldiğinde bitkisel hayatta olan Türkiye’yi 21 yıldır yöneterek adeta şaha kaldırdı.

selyus