Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 5 Şubat 2022

Bunlardan biri kesin yalan söylüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, karın İstanbul’u esir aldığı ve vatandaşların yollarda araçlarıyla mağdur olduğu gece İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile Sarıyer de bir mekanda 3 saat boyunca balık yemesi çok büyük tepkilere neden olmuştu.

İstanbul kara teslim olmasının yanı sıra günlerce bu rakı balık mevzuu konuşuldu. Gün geldi gazeteciler hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na hem de İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sorular sordu.

“EKREM BEY ÖNEMLİ KARARLAR ALIRKEN GENEL BAŞKANINA BİLGİ VERİR”

Karla mücadelede sınıfta kalan İBB Başkanı İmamoğlu’nun vatandaşların mağdur olduğu o gece İngiliz Ankara Büyükelçisi ile balıkçıya gideceğinizden haberiniz var mı idi? sorusuna cevap veren Kılıçdaroğlu, “Elbette vardı. Ekrem bey önemli kararlar alırken genel başkanına bilgi verir” diye cevap verdi.

“BENİM YEDİĞİM YEMEKTEN GENEL BAŞKANIMIN NE HABERİ OLACAK”

Gazeteciler, Genel Başkanınız Kılıçdaroğlu’nun o gece İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott ile balıkçıda beraber olduğunuzdan haberi var mı? idi sorusunu yönettikleri Ekrem İmamoğlu, “Benim yediğim yemekten genel başkanımın ne haberi olacak. Genel başkanımın işi başından aşmış.”

Hem Kılıçdaroğlu’nun hem de İmamoğlu’nun açıklamalarından yola çıkacak olursak ikisinden biri kesin yalan söylediği ortaya çıkıyor.

selyus