Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Mayıs 2022

Cahit Özkan’ın istifası alındı

Birleşik Arap Emirlikleri aleyhinde Türkiye’yi zora  sokacak açıklamalar yapan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın istifası alındı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, affını istediğini açıkladı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla istifası alınan Özkan’ın yerine Balıkesir Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yılmaz Tunç atandı.

Denizli Milletvekili Cahit Özkan yaptığı yazılı açıklamada, “Sayın Grup Başkanımız ve çalışma arkadaşlarımızla yaptığımız istişareler neticesinde, dört yıldan beri yürüttüğüm AK Parti Grup Başkanvekilliği görevimden affımı istirham etmiş bulunmaktayım. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bugüne kadar şahsıma duyduğu güven ve verdiği sorumluluklar için müteşekkirim. AK Parti’de aslolan makam ve mevki değil görev ve sorumluluklardır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bir nefer olarak her daim görev ve sorumluluklarımı sonuna kadar yerine getirmek için tüm gayretimle çalışmalarıma devam edeceğim” ifadelerine yer verdi. Musa Erdoğan / İHA

selyus