Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 11 Mayıs 2015

CHP’li başkandan Topbaş’a övgüler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Silivri’ye yaptığı İSMEK Kurs Merkezi’nin açılış Konuşmasında İSMEK’in vatandaşlar için çok önemli ve güzel bir merkez olduğunun altını çizen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise, “Mütevaziliği, azimli olması ve çalışkanlığın temsilcisi olarak görüyorum. Sadece İstanbul’da değil bunda sonraki siyasi yaşamında, Türkiye’ye çok yararlı siyasi hizmetler yapacağından hiç şüphem yok.

Silivri merkezindeki İSMEK açılış törene İstanbul Milletvekili AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tülay Kaynarca, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar da katıldı.

CHP’Lİ BAŞKAN: “KADİR AĞABEYİMİZDEN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK”

Açılış Konuşmasında İSMEK’in vatandaşlar için çok önemli ve güzel bir merkez olduğunun altını çizen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ise, “Mütevaziliği, azimli olması ve çalışkanlığın temsilcisi olarak görüyorum. Sadece İstanbul’da değil bunda sonraki siyasi yaşamında, Türkiye’ye çok yararlı siyasi hizmetler yapacağından hiç şüphem yok. Görev sürem içerisinde, başkan ile çok yakından çalışma fırsatım olmasa bile duruşuyla, devlet adamlığıyla, çok şey öğrendiğimiz ağabeyimiz farklı bir yanını da sizlere anlatmak istiyorum. Kendisi hem Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye’yi dünyada temsil eden Dünya Belediyeler Birliği sıfatı ile aramızda şu an” diye konuştu.

Törende Başkan Kadir Topbaş, İstanbul’un dünyada bir merkezi, bir odak şehir olması için hizmetler ürettiklerini belirterek, “Öyle bir şehir düşünün ki yaşayanlar mutlu, işadamları orada olmak istiyor. İşte İstanbul’u böyle bir şehir yapmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Siyasi mülahazaları bir tarafa bırakarak birlikte çalışırsak Türkiye ve İstanbul daha büyük başarılara ulaşır” dedi.

SİLİVRİ’YE 1 MİLYAR 467 MİLYONLUK YATIRIM

Silivri 2005’ten itibaren İBB’ye bağlanmasına rağmen 2004’te göreve geldiklerinden itibaren ilçeye yatırım yapmaya başladıklarını anlatan Kadir Topbaş, şöyle konuştu; “Şu ana kadar Silivri’ye yaptığımız yatırımlar toplamı1 milyar 467 milyon lira. İstanbul’un bütün ilçelerine hiç ayrım gözetmeksizin hizmet ediyoruz. İstanbul’un köyleri sıcak asfaltı, biyolojik arıtma tesislerini ve dere ıslahlarını bizim dönemimizde gördü. Boğluca Deresi’nde müthiş bir çalışma yaptık. Tarihi köprü nedeniyle Kuruldan kararın çıkmasını bekliyoruz. İşi durdurmadık. Bizim için söz namustur. Yapabileceğimizi söyleriz, söylediğimizi mutlaka yaparız. Silivri’nin tarım alanlarıyla ve turizmiyle daha çok gelişebilmesi için çalışmalarımızı taviz vermeden sürdürüyoruz. İstanbul’a alacağımız 400 otobüsten Silivri’ye de göndereceğiz. Buraya metro gelinceye kadar modern otobüslerle hizmet vermeye devam edeceğiz. Silivri’ye metro hayaldi, projelendirdik.”

İstanbul’un yapılan yatırımlarla dünyanın değişik yerlerinden gelen insanların hayranlıkla baktığı bir şehir olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bunu İstanbullularla birlikte başardık. İnsan her şeyi affeder ama adam yerine konulmamayı affetmez. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu anlayışla sizlere hizmet veriyoruz. Sizin kaynaklarınızı yine sizin için en iyi şekilde kullanıyoruz. İstanbul ve ilçe belediye başkanları bize abi dedi. Biz de her türlü yardımı yapıyoruz.

İSMEK’TE 1 MİLYON 860 BİN KİŞİ EĞİTİM GÖRDÜ

Bugün de 9 derslikli yeni İSMEK kurs merkezini açmaktan memnuniyet duyduklarını ifade eden Başkan Topbaş, “2004’te 75 olan İSMEK’lerin sayısını 235’ e çıkarttık. Kurslarımızda 33 ana alan altında toplam 348 branşta eğitim veriliyor… Buradaki kursumuzda ise 20 usta öğretici eşliğinde 30 branşta eğitim verilecek. İSMEK’te 2004’e kadar 70 bin kişi eğitim gördü. Bugün ulaştığımız rakam ise 1 milyon 860 bin. Bu yıl 230 bin kursiyere eğitim vermeyi hedefliyoruz. 11 yılda İSMEK aracılığıyla yaklaşık 4 bin 120 kişi iş sahibi oldu. Kurslarımıza ağırlıkla kadınlar katılıyor. Kadın sosyalleşmesini ve güçlenmesini sağlıyoruz. Engellilere, mahkûmlara ve yaşlılara da eğitimler veriyoruz.”

“Ninelerimizin çeyiz sandıklarındaki objeleri yeniden ürettiğimiz bu halk üniversitelerine yurtdışından gelen misafirlerimiz de hayranlık duyuyor” diyen Topbaş, “Afrika başta olmak üzere başka ülkelerden de öğrenciler alarak eğitip ülkelerine gönderiyoruz. Oralarda da İSMEK gibi kurslar açıyorlar. Geçen seneki İSMEK açılışımızda yer alan bir Japon bayan bunun güzel bir örneği. Diliyorum ki bu kardeşliğimiz ve birlikteliğimiz hiç bozulmasın. Yavrularımızın yarınlarını birlikte hazırlayalım. Biz kavga edersek çocukların geleceği kararır. Medeniyetler kurmuş, binlerce yıllık tarihi olan bir millet olarak bunu başarabileceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

Etiketler:
selyus