Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 22 Eylül 2016

CHP’li Kadıköy Belediyesi’ne mahkeme tokadı

Adalet yerini buldu. Anadolu Adalet Sarayı’nda gerçekleşen duruşmada hakime hanım, CHP’li işgüzar Kadıköy Belediyesi kendi aleyhine yaptığı haberden dolayı mahkemeye verdiği sitemizin Genel Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci’ye beraat kararı verdi.

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak gururlanacağımız bir haberi siz okurlarımızla paylaşmak istedik. Sürekli ‘Basın Özgürlüğü’nü savunan CHP zihniyeti, iş kendine dönünce ne basını kalıyor, ne de özgürlüğü. Kadıköy Belediyesi, bir taraftan basın özgürlüğünden bahsedecek, diğer taraftan da İstanbul’un yerel gazetecisi, sitemizin Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Adil Yelkenci’yi belediyenin aleyhine olan bir haberden dolayı mahkemeye verecek.

Ayrıca haberde soru soruldu ve cevap hakkı da saklıdır dendiği halde, direk mahkemeye gitmeyi tercih eden Kadıköy Belediyesi, karşı görüşten gazeteci olunca basın özgürlüğünü rafa kaldırıyor. Birinci davayı reddeden mahkemeyi ısrarcı bir tutumla ikinci kez meşgul eden Kadıköy Belediyesi’nin avukatları o duruşmaya gelmediği gibi, bu duruşmada da görünmediler.

Genel Yayın Yönetmenimiz Yelkenci’yi savunan Av. İsa Mesih Şahin ise bütün duruşmalara katılıp, çok iyi hazırlanarak mahkemede mesleki tecrübesini konuşturdu. Aslında bir önceki celsede işi bitiren Avukat Şahin, hakime hanımın dosyayı bir kez daha incelemek istemesinden dolayı beraat kararının 22 Eylül’e kaldığını ifade etti. Mesleğindeki teknik ve ceza konularına çok iyi hakim olan Av. İsa Mesih Şahin, az ve öz konuşarak hakime hanıma karşı güven verdi.

Anadolu Adalet Sarayı’nda gerçekleşen duruşmanın Hakimi, ‘yapılan incelemeler sonunda her hangi bir suç unsuruna rastlanmamış, sanık Hüseyin Adil Yelkenci, bir gazeteci olarak haber yapmış ve bu haberde bir suç unsuru görülmemiş ve tüm incelemelerden yola çıkarak sanığın beraatine karar verilmiştir’ diye açıklama yaptı.

İstanbul Takipte Haber Sitesi olarak, öncelikle Av. İsa Mesih Şahin’e, adil bir kararla beraat kararı veren hakime hanıma, sosyal medyadan genel yayın yönetmenimize destek veren herkese teşekkür ederiz.

selyus