Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Nisan 2023

CHP’li Ali Haydar Fırat, “Millet İttifakı psikolojik üstünlük kuramadı”

CHP’den aday adayı olup listeye giremeyen Ali Haydar Fırat, “An itibariyle siyasi manzara” notunu düştüğü sitem dolu bir paylaşım yaptı. Fırat, Millet İttifakı’nın psikolojik üstünlüğü kuramadığını ve yeni bir stratejinin zorunlu olduğunu belirtti.

Seçime kısa bir süre kala, siyasi partilerin aday olarak sunduğu isimler de netlik kazandı. Açıklanan listeler sonrası, özellikle Millet İttifakı’nda kaos başladı. Adaylık sırasını beğenmeyen ya da 4 partinin CHP listelerinden seçime girmesi sebebiyle kendisini listeye dahil ettiremeyen isimler ateş püskürdü. İstifa haberlerinin peş peşe geldiği bugünlerde CHP’den milletvekili aday adayı olan, ancak listelere giremeyen iletişim bilimci Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Ali Haydar Fırat’tan da sitem dolu bir paylaşım geldi.

KILIÇDAROĞLU’NA DİKKAT ÇEKEN ÇAĞRI

Ali Haydar Fırat, sosyal medya hesabından “An itibariyle siyasi manzara” başlığıyla sitem dolu bir paylaşım yaptı. Fırat, Millet İttifakı’nın heyecan oluşturmadığını ve yeni bir stratejinin zorunlu olduğunu ifade etti.

Dr. Ali Haydar Fırat, Kılıçdaroğlu ile ilgili “ana muhalefet lideri konumundan cumhurbaşkanı pozisyonuna acilen geçiş yapmalıdır” dedi.

Fırat’ın paylaşıma CHP seçmeninden tepkiler peş peşe geldi. Kullanıcılardan bazıları, “Listeye giremeyen kim varsa hemen karalama kampanyasını devreye sokuyor, yazık” diyerek eleştirdi. Türkiye gazetesi

selyus