Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 9 Aralık 2020

CHP’li İlhan Cihaner, kendi mahallesinin haklarını savunuyor!

Tüm dünya koronavirüs salgınından nasıl kurtulunacağını düşünürken, eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner, sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları alkol satışının yapılmamasını dert edindi. İslam ve Müslüman düşmanlığı ile de tanınan CHP’li Cihaner, sosyal medya hesabından alkol satışı yasağına ilişkin tepki çeken bir açıklama yaptı.

Ankara’da sokağa çıkma yasağının uygulandığı hafta sonları, işletmelerin alkol satışına ilişkin yasak getirildi. İlgili yazı işletmelere gönderildi. Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan yasağın ardından, koronavirüs pandemisinden nasıl kurtulunacağını değil de alkolün nasıl içileceğini düşünen eski CHP Milletvekili İlhan Cihaner’den tepki çeken bir çıkış geldi.

VATANDAŞIN SAĞLIĞINI ÖNEMSEMEDİ

Vatandaşın sağlığını korumak ve vatandaşlarımızın bu salgından en az zararla kurtulması için alınan kararı çarpıtan CHP’li Cihaner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Yapılan tebligatlara göre içki satışı yasağı sadece hafta sonunu değil sokağa çıkma yasağı süresince hafta içini de kapsıyor. Bu yasağın hukuki dayanağı olmadığı gibi, makul bir bilimsel ve ticari gerekçesi de yoktur. Geriye kalan ‘içki politiktir’ tespiti” ifadelerini kullandı. Yeni Akit

selyus