Ana Sayfa İÇ POLİTİKA, TÜRKİYE EKONOMİSİ 12 Mart 2022

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu iktidara gelirse “Ulusal Vergi Konseyi” kuracak

 Kılıçdaroğlu, “Ulusal Vergi Konseyi kuracağız. Ne demek ulusal vergi konseyi? Eğer ben vergi ödüyorsam yeni doğan çocuk vergi ödüyorsa, en yaşlımız vergi ödüyorsa biz ödediğimiz vergilerin nereye harcandığını bilmek zorundayız” dedi.

Maltepe Belediye’sinin ev sahipliğini yaptığı Maltepe Ekonomi Forumu, “Pandemi Sonrası Türkiye ve Dünya Ekonomisi” temasıyla gerçekleştirildi. Forumda; refah ve yoksulluk, Türkiye ekonomisi için büyüme senaryoları, yükselen enflasyon dalgasının nedenleri, çözümleri, küresel ekonomi ve ticaret politikaları konuşuldu. Foruma, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmacı olarak katıldı.

“TÜRKİYE’NİN ÜRETMESİ LAZIM”

Forumun açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ulusal Vergi Konseyi kuracağız. Ne demek ulusal vergi konseyi? Eğer ben vergi ödüyorsam yeni doğan çocuk vergi ödüyorsa, en yaşlımız vergi ödüyorsa biz ödediğimiz vergilerin nereye harcandığını bilmek zorundayız. Vergilerin adil bir şekilde toplanıp toplanmadığını bilmek zorundayız. Bunun için bir ulusal vergi konseyi kurulmalı” dedi.

selyus