Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 1 Mayıs 2020

CHP’li Kemal Özkiraz’ın araştırma şirketinden evlere şenlik anket (!)

CHP’li Avrasya Araştırma, son seçim anketini kamuoyu ile paylaştı. Araştırma sonucuna göre, kararsızlar dağıtıldığında AK Parti yüzde 34, CHP ise yüzde 28 oy alıyor. Bu anketi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi yapsa bile kendisine yüzde 23’den fazla oran vermez ve AK Parti’yi de yüzde 34’lere indirmezdi! Deva Partisi’nin daha bir ilçe teşkilatı bile kurulmamış, ortalıklarda parti yok, ankette yüzde 2.7 gösteriyorlar. Anlaşılan o ki AK Parti’den Deva’ya da paylaştılar.

AK Parti Hükümeti ile belediyelerin aleyhinde paylaşımlar yapan ve CHP’ye yakınlığıyla tanınan Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz tarafından açıklanana anket sonuçlarında yine buram buram taraf kokan sonuçlar ortaya çıktı!

Son iki aydır, korona virüsle verilen büyük mücadele sonucunda dünyanın en başarılı ülkesi olan Türkiye’yi yönetenler için vatandaşların güveni yüzde 70-80’lere dayandı, ama yandaş ankette 34+8.9 çıkıyor. Oda kararsızları katınca. Kararsızları katmadan AK Parti yüzde 28.9 alıyor, bu ankete göre!

Avrasya Araştırma şirketinin sahibi Kemal Özkiraz’ı biraz araştırdığımızda karşımıza fanatik bir CHP’li çıktı. Hal böyle olunca CHP’li bir araştırma şirketinin anketinde AK Parti’nin kararsızları da katınca yüzde 34’lerde ve MHP’nin yüzde 8.9’da kalması normal!  

AK PARTİ ŞİMDİDEN ÖNLEMLERİ ALMALI

Burada esas sürprizi Gelecek Partisi yapacak gibi duruyor. Bu partinin oy oranı daha yüksek, her nedense az gösterdi. Deva Partisi’ne yazılan 2.7 gerçekçi değil! Neden diyecek olursanız, daha bir tane bir il teşkilatını, ilçe ve belde teşkilatı kurulmamış bir parti için rakam yazmak doğru değil…

Burada altı çizilecek en önemli konu, Gelecek Partisi ile Deva Partisi verilen rakamı değil de birer puan bile alsalar, AK Parti için seçim sıkıntıya girer!

Hainler bıraktı gitti lafları daha da kopmalara neden olur. Hain demek yerine niye bıraktı gitti araştırılmalı ve kucaklayıcı bir dil kullanılmalı.

Onun için sonuç her ne olursa olsun, AK Parti, kesinlikle bu gelişmeyi gözardı etmemeli ve tabanından daha fazla güç kaybetmemesi için İstanbul başta olmak üzere enkaz olan bir çok il ve ilçe başkanlıklarına hakkaniyet ve adalet içinde liyakatli isimler getirmeli.

ANKETİN İNANDIRICILIĞI ZAYIF!

Tekrar ankete dönecek olursak, bugün seçim olsa kararsızlar dağıtıldığında AK Parti yüzde 34, CHP yüzde 28, İYİ Parti ve HDP yüzde 11 oy alıyor. MHP yüzde 8,9’da kalırken Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi yüzde 2,7, Gelecek Partisi ise yüzde 2,4 oy oranına sahip oluyor.

Avrasya Araştırma Başkanı Kemal Özkiraz, Twitter hesabından “Covid-19 Pandemisinin Toplumsal / Ekonomik Ve Siyasal Etkileri” isimli araştırmasının bulgularını paylaştı.

Özkiraz’ın paylaşımına göre ankette katılımcılara “Bugün seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu da soruldu.

ANKET SONUÇLARINA GÖRE KARARSIZLAR DAĞITILDIĞINDA SIRASIYLA

AKP yüzde 34,

CHP yüzde 28,

İYİ Parti 11,6

HDP yüzde 11.

MHP yüzde 8,9’

DEVA Partisi yüzde 2,7

Gelecek Partisi 2,4

selyus