Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 16 Mart 2024

CHP’li Kerimoğlu’ndan Esenyurt adayına tepki: “Dağdan gelip bağdakini kovdu”

Yerel seçimlerde CHP’den yeniden aday gösterilmeyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, partisinin DEM Parti ile ‘kent uzlaşısı’ adı altında Esenyurt’ta yaptığı ittifaka ilişkin dikkat çeken ifadeler kullandı. TGRT Haber’e konuşan Kerimoğlu, “Dağdan geldi bağdakini kovuyor. CHP kültürü olmayan birisi. Esenyurt’ta seçmende kırgınlık var.” dedi.

Yerel seçimlere iki hafta gibi kısa bir süre kala CHP’nin DEM Parti ile ‘kent uzlaşısı’ adı altında yaptığı ittifak tepki çekmeye devam ediyor. Esenyurt’ta Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt yerine önce Ali Gökmen daha sonra ise DEM Partisi destekli Prof. Dr. Ahmet Özer’in aday olacağı açıklandı. CHP’li başkan adayına partisinden yeniden aday gösterilmeyen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu dikkat çeken eleştiride bulundu.

TGRT Haber’de yayımlanan Cem Küçük’ün sunduğu Medya Kritik programında gazeteci Murat İde ve Fatih Atik’in sorularına cevap veren Kerimoğlu, Ahmet Özer’in “Dağdan geldi bağdakini kovduğunu” ve “CHP kültürü olmayan birisi” olduğunu söyledi. Kerimoğlu aynı zamanda Esenyurt’ta CHP seçmeninin kırgın olduğunu belirtti.

Bülent Kerimoğlu şu ifadeleri kullandı:

DAĞDAN GELİP BAĞDAKİNİ KOVUYOR

“Dağdan geldi bağdakini kovuyor. Bunu disipline verin diyemez. Belki kendisinin örnek aldığı siyasetçiler vardı ondan demiş olabilir. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Ne için disipline verileceğim? CHP kültürü olmayan birisi.

ESENYURT’TA CHP SEÇMENİ KIRGIN

Esenyurt’ta seçmende kırgınlık var. Mevcutta kıymetli belediye başkanımız Kemal Bey var. 5 yılda başarılı işler yapıldı. Sonra Tokatlı eski ilçe başkanımız aday yapıldı sonra aday geri çekildi. Esenyurt’a gittim. Hekimlik yaptım. Edindiğim izlenimleri söylüyorum.” Kaynak: turkiyegazetesi.com.tr

selyus