Ana Sayfa HUKUK, İÇ POLİTİKA 29 Kasım 2020

CHP’li tacizci tutuklandı!

İstanbul Maltepe’de bir kafede 23 yaşındaki kadını taciz ettiği iddia edilen CHP’li U. K. isimli zanlı, tutuklandı.

Anadolu Adliyesi’nde Cumhuriyet Savcılığına başvuran Z.Y. (23) adlı kadın, Maltepe’de bir kafede oturdukları sırada U. K. adlı kişinin kendisine tacizde bulunduğunu iddia etti. Z.Y. ifadesinde U. K. (40) adlı kişi ile 2-3 ay önce tanıştıklarını, kendisini geçen hafta bir kafeye davet ettiğini, bir arkadaşı ile birlikte mekana gittiklerini, kısa süre sonra diğer kişinin işinin çıktığını söyleyerek yanlarından ayrıldığını, mekanda U.K. ile ikisinin kaldığını, U. K.’nin kendisine istismarda bulunmaya çalıştığını ve kendisinin direnerek U. K.’nin kafasına bardakla vurduğunu söyledi. Z.Y., U. K.’nin kendisini darp ederek kafenin tuvaletine sürüklediğini ve elbiselerini yırtarak istismarda bulunduğunu, kendisinin mekandan kurtulduktan sonra savcılığa gelerek şikayetçi olduğunu ileri sürdü.

CHP Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı olduğu söylenen U. K. isimli tacizci sapık, fotoğrafta görüldüğü üzere bu tür eylemlere katılarak kendini kamufle etmesini iyi beceriyordu! İşin güzel yanı CHP’lilerde bu tecavüzcüye tepki göstererek partiden ihraç edilmesini istediler. 

Savcılığın talimatı üzerine Maltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, U. K.’yı gözaltına aldı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen U.K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Taciz olayına tepki verenlerden CHP 26. Dönem Milletvekili Barış Yarkadaş, “Tarihe not düşmek için yazıyorum: CHP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi U. K.’nin karıştığı cinsel saldırı olayına sessiz kalamam. Cezaevine atılan U. K., insanlık dışı bir suç işlemiş ve partimizin değerlerine leke sürmüştür. Derhal partiden atılmalıdır. Mağdurun ifadesi ortadadır” dedi.

Yarkadaş daha sonra bir açıklama daha yaparak, “Tweetimin ardından arayan CHP İstanbul yöneticileri, perşembe gecesi gerçekleşen cinsel saldırının ardından, saldırgan U.K.’nin ihraç istemiyle disipline sevk edildiğini, dosyanın işleme konması için İl Disiplin Kurulu’nun toplanacağını belirttiler” dedi.

Yaşanan cinsel saldırı ve saldırıyı yapan CHP Maltepe ilçe yöneticisinin tutuklanmasıyla; Eylem Şahlar Süsem isimli Maltepeli kadın tarafından CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na çağrı yapıldı. İşte o çağrı:

‘CANAN KAFTANCIOĞLU LÜTFEN GEREĞİNİ YAP!’

Kadına cinsel saldırıda bulunan zihniyetin sağı solu orta yolcusu olmaz. Adını cumhuriyetten alan bir partide ilçe başkan yardımcısı sıfatı olan bir sapık 20 yaşında genç bir kadını zorla alı koyup şiddet uygulayarak cinsel saldırıda bulunuyor ve tutuklanıyor fakat herkes sus pus. Adeta üstü kapatılıyor. Eminim ki bu dışarıdan hiç tanımadığımız bir erkek tarafından yapılmış olsaydı bu partinin tüm kademeleri kınar ve teşhir ederdi. Fakat kendi içinden kendi yönetiminden çıkınca herkes hiç olmamış yaşanmamış gibi ölüm uykusunda adeta.

İçinizdeki kötüleri partiniz zarar görecek diye gizlemeyin efendiler. Partinize gelen her adamın kavun değil ki götünü koklayıp anlayalım, Savunma mekanizmanız tamda bu olacak biliyorum. Hırsız çıktıysa arsız çıktıysa sapık çıktıysa ihraç edip ilişiğini kesersiniz. Bu çözüm mü tabiki çözüm değil bu zihniyetlere istikrarlı bir şekilde mücadele etmedikçe bunlara karşı politikalar üretmedikçe sonuç bu olur.

İki gün evvel 20 yaşında bir kadına cinsel saldırıda bulunan kızı alı koyup şiddet uygulayan parti yöneticinize karşı tavrınız alalacele yönetimi toplayıp disipline sevk etmek mi olacak sadece. Yoksa kadın örgütlülüğünde olan bir partide şiddete uğrayan kadına sahip çıkıp işin hukuki boyutunda olayın takipçisi olup ilçe yöneticiniz dahi olsa en ağır cezayı alması için mücadele edecek misiniz. Mesela tıpkı Musa Orhan’ı, Pınar’ı öldüren cani sapığı teşhir edip kınadığınız gibi bunuda kınayacak mısınız? merak ediyorum. Daha iki gün önce 25 Kasım’da cinsel tacize ve tecavüze karşı basın açıklamaları yapan bir partinin kadın örgütleri bence acil olarak kadın kolları başkanlarıyla birlikte bu ahlaksızlığı teşhir edip mağdur edilmiş kadının yanında tavır almalıdır.”

 

selyus