Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Ağustos 2021

CHP’nin devşirme vekili Kani Beko’dan Kur’an ve İslam düşmanlığı!

Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde TBMM binasını hedef almasından sonra, binanın bazı yerlerinde değişikliğe gidildiği için meclisin kütüphanesinde Kur’an-ı Kerim okuma yeri, dini sohbetler ve Diyanet İşleri’nin kitaplarının sergileneceği alanlar oluşturuldu.

Meclis’te Kur’an-ı Kerim okunmasına ise CHP’den çok sert tepki geldi. CHP’nin devşirme İzmir Milletvekili Kani Beko, Meclis’in Kur’an-ı Kerim okunma ve dini sohbetler yapılma yeri olmadığını belirterek, atılan bu adımdan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Konuyla ilgili gazeteci Cengiz Aledemir’e açıklamalarda bulunan CHP’li Beko, şu ifadeleri kullandı;

BEKO, İSLAM VE KUR’AN NEFRETİNİ DIŞA VURDU

Meclis’in Kur’an-ı Kerim okunma ve dini sohbetler yapılma yeri olmadığını belirten CHP’li Kani Beko, ’”Dini işlerle ilgili mekanların yeri Meclis değildir. Eğer insanlar dini ihtiyaçlarını gidermek istiyorlarsa Meclis’e çok yakın bir mesafede olan, Kocatepe Camii’nin altında yer alan Kur’an okuma ve dinlenme salonlarının bulunduğu Diyanet İşleri’ne bağlı büyük bir mekana dikkat çekmek isterim. Dini inançları yapmanın yeri ayrıdır siyasetin ayrı. Böyle davranışlar İslami inançlara zarar vermektedir.” Beko, atılan bu adımdan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi..

selyus