Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 20 Temmuz 2023

CHP’nin tepesinde kavga var

İBB Başkanı İmamoğlu’nun sızdırılan toplantısının ardından CHP’de yer yerinden oynadı. Dün yapılan MYK sonrası yaptığı açıklamada toplantıyı ‘etik dışı’ olarak değerlendiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak’a CHP Grup Başkanı’ndan Özgür Özel’den sert cevap geldi.

CHP’de yeni krizin adı sızıntı toplantı… Mayıs ayında yapılan seçimlerde yenilgi alan ana muhalefette değişim tartışmaları günden alevleniyor.

ZOOM TOPLANTISI İFŞA OLDU

CHP içinde yükselen değişim taleplerine rağmen koltuğu bırakmamakta ısrar eden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı tutum belirlemek için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu öncülüğünde bir araya gelen partinin etkin isimlerinin geçtiğimiz pazar günü Zoom üzerinden yaptıkları toplantı sızdırıldı.

Toplantının yankıları hala sürerken CHP Meclis Grup Başkanı Özgür Özel, CHP Sözcüsü ve MYK Üyesi Faik Öztrak’ın, “Partimizin geleneklerine uymayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız” sözlerine cevap verdi.

“KENDİNİ PARTİYE DAYATILDI…”

Sözcü TV’de yer alan habere göre; Özel, “İzleyicilerin taktirine bırakırım. Etik dışı hiçbir şey yapılmadı. Genel başkanı sakınan, herkesin birbirine saygılı olduğu bir toplantıydı. O toplantıdan bir etik dışılık çıkarmak genel başkan olmazsa ben olmam diyen zoraki bir bakış açısının işi. Kendini partiye dayatanlar o toplantıdan bir etik dışılık çıkarabilirler ama ben o toplantıda etik dışı bir şey görmüyorum” ifadelerini kullandı.

ÖZTRAK NE DEMİŞTİ?

Dün düzenlenen MYK toplantısından sonra konuşan Öztrak, söz konusu toplantıyı ‘etik dışı’ bulduğunu belirterek, “Ülke yangın yerine dönmüşken, millet zam-zulüm altında inlerken Zoom konuşmayı doğru bulmayız. Partimizin geleneklerine uymayan, etik olmayan toplantıları da doğru bulmayız. Yarışmaya ‘Evet’ diyoruz ama partimizin yıpratılmasını da doğru bulmuyoruz.. (Genel merkezin haberi var mıydı?) Hayır yoktu” demişti.

CHP’Yİ KARIŞTIRAN TOPLANTI

Sızan Zoom toplantısına Ekrem İmamoğlu, Engin Altay, Onursal Adıgüzel, Bülent Tezcan, Tekin Bingöl, Muharrem Erkek, Gökhan Günaydın, Özgür Özel gibi isimler katılmıştı.

“İSTİFALARI İSTENECEK” İDDİASI

Bir diğer yandan sosyal medyada konuya dair yorum yapan siyasi isimler ve gazeteciler, MYK toplantısında sızdırılan görüşmede bulunan MYK üyelerinden bazı isimlerin istifasının isteyeceği iddia ediliyor.

2 İSİM MYK’YA KATILMADI

Öte yandan İmamoğlu’nun yönettiği toplantıya katılan iki ismin CHP’de olağanüstü toplanan MYK’ya katılmadı. Özgür Özel onlardan bir tanesiydi. Türkiye gazetesi

selyus