Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 12 Nisan 2023

CHP’nin vekil listeleri, solcu yayıncı Jahrein’i de isyan ettirdi: ‘bu FETÖ’ye ışık yakmak değil de ne?’

CHP’nin açıkladığı milletvekili aday listeleri, tabanını rahatsız etmeye devam ediyor. Muhalifliği ile bilinen ünlü Twicht yayıncısı ‘Jahrein’ mahlaslı Ahmet Sonuç, açıklanan aday listeleri sonrası isyan etti. Sonuç, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı isimlerin CHP’den aday gösterilmesine tepki gösterip, çarpıcı ifadelerde bulundu.

Siyasi partiler, milletvekilliği adaylığı listelerini YSK’ya sundu. Açıklanan listeler özellikle Millet İttifakı’nda tartışmalara ve hoşnutsuzluklara sebep oldu. İstifa haberleri peş peşe gelirken, ittifak destekçileri de tepki göstermeye başladı. Muhalif isimlerden Ahmet Sonuç da açtığı canlı yayında “Bu listeleri bir amaçla yayınlıyorlar. Bakalım ne kadar tepki gelecek, ona göre belki sileriz diyorlar. Ama siz koyun olduğunuz için ‘Ya AK Parti gitsin de ne olursa olsun’ dediğiniz için FETÖ’cü adam İzmir’den 1. sıradan vekil olacak yani. Ses çıkarmayacaksınız, hatta ses çıkaranı baskılayacaksınız.” ifadelerini kullanarak, ateş püskürdü.

ERGENEKON VE BALYOZ’UN ‘TETİKÇİ’ YAZARI DA LİSTEDE

Haber 7’de yer alan habere göre, Listedeki skandal isimlerin başında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan Yardımcısı yaptığı Yüksel Taşkın oldu. Taşkın, CHP İzmir 1. Bölge 1. sıradan aday olarak gösterildi.

CHP İzmir 1. Bölge 1. sıradan aday gösterilen Yüksel Taşkın, FETÖ’nün Ergenekon, Balyoz gibi kumpas davalarının tetikçisi Taraf’ın yazarıydı.

“NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN”

‘CHP vekilleri Kandil kadrosu gibi ne düşünüyorsun?’ sorusu üzerine CHP yandaşı olarak bilinen Twicht yayıncısı Jahrein mahlaslı Ahmet Sonuç çok sert konuştu.

Ahmet Sonuç, CHP’nin listesinden İzmir’de 1. sıradan aday olan FETÖ’cü Yüksel Taşkın’ı kastederek, “Gram umurumda değil yani. O kadar umurumda değil ki yani ne haliniz varsa görün. İzmir’den birinci sırada FETÖ’cü bir adam var. FETÖ karekök FETÖ bir herif yani. O zaman FETÖ’cülerin söylediği şeylerde doğru. Biz 15 Mayıs’ta Türkiye’ye dönüyoruz söylemleri de doğru” dedi.

“BU FETÖ’YE IŞIK YAKMAK DEĞİLSE NE?”

‘AK Parti gitsin salın’ diyen bir kullanıcıya ise cevap veren Jahrein, “AK Parti gitsin önemli değil. FETÖ’cüler kıstırdığı zaman ama niye böyle oldu deme bana. Bunu istedik çünkü. Adamlar bildiğin FETÖ’cü eski Taraf gazetesi yazarını İzmir’den 1. sıra aday gösterdiler yani. Bu FETÖ’ye ışık yakmak değilse nedir? Anlamı nedir anlatın yani ben anlıyım yani. Neden bu FETÖ’cüyü 1. sıradan aday gösterdiler amaç ne?” ifadelerini kullandı. Türkiye gazetesi

selyus