Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 30 Ağustos 2023

Cübbeli Ahmet Hoca, seçimlerde destekleyeceği partiyi açıkladı

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, gazeteci İsmail Saymaz’ın tarikatları hedef alan sözlerine cevap vererek yerel seçimlerde hangi partiyi destekleyeceğini duyurdu.

Cübbeli Ahmet Hoca sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak yine gündeme oturacak ifadeler kullandı.

Cübbeli Ahmet Hoca yaptığı açıklamada, İsmail Saymaz’a seslenerek ” Benim şu anda sadece devletin bekâsı ve vatanın bölünmez bütünlüğü için Cumhur İttifakı’nı desteklediğimi de biliyorsun.

Dolayısıyla Cumhur İttifâkı’na desteğim; dînî meselelerden ziyâde millî meselelerdendir. “Nasla ilgili beyânınız yok” diye bas bas bağırıyorsun.

Hâlbuki nas meselesi ile ilgili Fatih Altaylı ile yaptığım konuşma, Abdüllatif Şener tarafından Meclis kürsüsünde okundu. Onu da mı bilmiyorsun?

Bütün bunları bildiğin halde beni başka hocalarla aynı kefeye koyuyorsun. Halbuki o konuştuğun hocaların hiçbiri Cumhur İttifâkı’na benim gibi alenî bir destek de vermedi. Orada da yanlış beyânda bulunuyorsun.

İktidâr yanlısı kanallardan hiçbir menfaatim bulunmadığı halde isim vererek alenî destek veren tek hoca benim. Bunun da yegâne sebebi dînî sâiklerden ziyâde millî sebeplerdir” dedi.

Yaklaşan yerel seçimlerde de AK Parti’ye destek vereceğini resmen açık eden Cübbeli Ahmet Hoca, bunun gerekçelerini sıraladı.

Ahmet Hoca yaptığı açıklamada, “Zaten MHP’nin, BBP’nin ve Yeniden Refah’ın, AK Parti ile birlikte olmaları hasebiyle Cumhur İttifâkı’nın yanında olmamız bir mecbûriyet arz ediyor. Karşı tarafın yaptığı yanlışlar bizi buna mecbûr bırakıyor. Onun için karşı taraftaki muhâlifler izledikleri yanlış yolu bırakana kadar ve daha ziyâde dînî ve millî yöne dönünceye kadar biz Cumhur İttifâkı’na alenen destek vermeye inşâallâh devâm edeceğiz” dedi. Yeni Akit

selyus