Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 13 Kasım 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti kaybederse Türkiye kaybeder, Türkiye kaybederse AK Parti yerle yeksan olur!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. AK Parti’nin kaderiyle ülkenin kaderinin adeta birbiriyle bütünleştiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti kaybederse, Türkiye’nin belirsizlik, istikrarsızlık, siyasi ve mali boyunduruk çukuruna yuvarlanacağı, Türkiye kaybederse AK Parti’nin yerle yeksan olacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tekirdağ Namık Kemal Stadyumu’nda gerçekleştirilen AK Parti Tekirdağ 7. Olağan İl Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tekirdağ’ın tüm ilçelerindeki, mahallelerinde, hanelerindeki kardeşlerimi selamlıyorum. Fetihler, Fatihler gören, rabbimden lütuflar gören Tekirdağ, ‘Rumeli’ deyince gözler buğulanan, sadece destan yazmakla kalmayan, kendisi de taşıyla toprağıyla destan olan Tekirdağ, rabbime bir buçuk sene sonra tekrar buluşturmasına hamdı senalar ediyorum. Tekirdağ’da inşallah bir daha ki seçimlerde yüzde 50’nin üzerine çıkacağız” dedi.

“ŞEHİR HASTANESİNE İSMAİL FEHMİ CUMALIOĞLU İSMİNİ VERDİK”

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasının hiç olmadığı kadar önemli hale geldiğini belirten Erdoğan, “Sadece bununla da kalmayacağız bizden sonraki nesillere güçlü bir 2053 bırakacağız. Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nin açılışını yapacağız. Kendisi 1912 doğumlu ve Hayrabolu doğumludur. Kendisi 1996 yılında rahmetli oldu. Biz dedik ki bu şehir hastanesinin ismine kendisinin ismi yakışır. İnşallah bu hastane ile bu ağabeyimiz de unutulmazlar arasına girmiş olacak” ifadelerini kullandı.

“EN AZ 1 ASIR ÖNCE YAŞADIĞIMIZ DÖNEM GİBİ KRİTİK BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ”

“Bir yandan kahraman ordumuzla sınırlarımızda ve sınırlarımızın ötesinde düşmanlarımıza korku veren bir Türkiye, diğer yanda sanayisi ile ihracatı ile güçlü bir alt yapısı ile güçlü bir Türkiye var” diyen Erdoğan, “Aynı şekilde onurlu bir dış politika ile yoluna devam eden bir Türkiye. Unutmayın ülke ve millet olarak en az 1 asır önce yaşadığımız dönem gibi kritik bir dönemden geçiyoruz. Tüm şer senaryolar tedavüle sokulmuştur. Milletimiz büyük ve güçlü Türkiye idealinden vazgeçmediğini ve her platformda AK Parti’ye verdiği desteklerle gösterdi” diye konuştu.

“SANILMASIN Kİ MİLLETİN BİZE VERDİĞİ KREDİ SONSUZDUR”

Erdoğan, AK Parti’nin milletin partisi olduğunu hatırlatarak, “AK Parti’yi millet kurmuştur, istikametini millet gösterir. Ama sanılmasın ki milletin bize verdiği kredi sonsuzdur. Kerameti kendimizde görüp, milletten yüz çevirerek, ülkeyi yönetme ve büyütme vazifelerini kenara bırakırsak, bu partinin kredisi tükenmiş olur. Halbuki öyle bir dönemden geçiyoruz ki, AK Parti’nin kaderiyle ülkenin kaderi adeta birbiriyle bütünleşmiştir. AK Parti kaybederse, Türkiye’nin belirsizlik, istikrarsızlık, siyasi ve mali boyunduruk çukuruna yuvarlanacağı, Türkiye kaybederse AK Parti’nin yerle yeksan olacağı gerçeğiyle karşı karşıyayız. Rabbime binlerce şükürler olsun ki milletimizin partimize teveccühü artarak devam ediyor. Kadın ve gençlik kollarındaki üye sayısı artışı bu teveccühü gösteriyor. AK Parti 7. Olağan Kongresini ve ona hazırlık mahiyetindeki il kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz” dedi.

“MİLLETLE BAĞI KOPAN YÖNETİCİLERLE ÇALIŞMAYACAĞIZ”

Erdoğan, teşkilatlanmalarında yenilenmeye gittiklerini dile getirerek, “12 yılda teşkilatlarımızın yaklaşık 3’te 2’sini yenileyerek ve güçlendirirken ahde vefayı da geri de bırakmadan, yeni seslerle, yeni heyecanlarla çalışmalarımızın temposunu arttırıyoruz. Seçim kazanmanın yolu bugünden milletimizle güçlü bir samimi bağ kurmamız gerekiyor. Milletle bağı kopan yöneticilerle çalışamayız. 83 milyonun tamamına ulaşana kadar bize durmak haram” dedi.

“YALAN VE İFTİRA SİYASETİNİN MERKEZİ CHP’DİR”

Erdoğan, Türkiye’de 2 türlü siyaset anlayışı olduğunu belirterek, “Birincisi milletin değerlerine husumet besleyen, yalan ve iftira üreten zihniyet ki bunu en çok yapan CHP zihniyetidir. İkincisi ise rahmetli Menderes’ten Özal’a uzanan bugün de bize gelen millete hizmet anlayışıdır” dedi. Aylin Karadeniz / İHA

selyus