Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 23 Kasım 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu örgüt günümüzün Neohaşhaşileridir”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ’nün sadece Türkiye için değil, sızdıkları tüm ülkeler için büyük bir tehlike olduğunu belirterek, “Bu örgüt günümüzün Neohaşhaşileridir. Eğitim, diyalog, hayır, hizmet gibi kavramların perdesini kaldırdığınızda göreceğiniz şey riyadır, iftiradır, hırsızlıktır, sapkınlıktır, kindir, kandır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 32’nci Toplantısı Açılış Oturumu’na katıldı.

“KARANLIK BAŞLAYAN BİR GECENİN SABAHI, RABBİM’İN LÜTFU İLE APAYDINLIK OLDU”

Katılımcılara 15 Temmuz darbe girişimini de anlatan Erdoğan, “O gece silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış bir avuç terörist, Pensilvanya’daki ele başlarından aldıkları emirler kendilerine milletimizin emaneti olan silahları, bizzat bu silahların sahibine yani millete çevirdiler. F16’larla, helikopterlerle, tanklarla, tüm silahlarla ölüm kusarak milletimizin iradesini gasp etmeye çalıştılar. FETÖ militanları tarafından 15 temmuz gecesi 248 vatandaşımız şehit edildi. 2 bin 193 insanımız gazi oldu. Karanlık başlayan bir gecenin sabahı, Rabbim’in lütfu ile apaydınlık oldu. Ülkemiz böyle bir tehlikeyi bertaraf ederek daha güçlü, özgür bir geleceğe yöneldi. F-16’lardan yağan bombalar ve silahla taranan millet hiçbir zaman onlardan kaçmadı. Tam aksine üstüne gitti. Çünkü onların üstüne giderken benim milletim şehadeti görüyordu. Onların üstüne giderken milletimin geleceğini, demokrasiye olan inancını görüyordu. Dünyanın her köşesinde milyonlarca Müslüman, tıpkı yüzyıl önce Çanakkale’de olduğu gibi bizler için dua etti, gözyaşı döktü. Sizin bu kadirşinaslığını asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

“BU ÖRGÜT GÜNÜMÜZÜN NEOHAŞHAŞİLERİDİR”

Yabancı katılımcılara FETÖ konusunda uyarılarda da bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

“İİİT üyesi ülkeler FETÖ’yü oy birliği ile terör örgütü ilan ettiler. FETÖ ve kendinin mehdi olduğu hezeyanına kapılan Pensilvanya’daki ele başı sadece Türkiye için değil, bir şekilde sızdıkları tüm ülkeler için büyük bir tehdittir. Bu örgüt bulundukları ülkelerde, o ülkelerin yöneticilerinin çocuklarını kendi okullarına okutuyor mu okutuyor. İleri gelenlerin çocuklarını okutuyor. Bu çocukların hepsi yarın o ülkenin üst makamlarında görev alacaklar. Belli yerlere geleceklerdir, hatta gelmeye başladılar. Bir devlet başkanı dostum, ‘yahu benim özel kalemime girmiş ben bilmiyordum, siz söyledikten sonra öğrendim.’ Bu ne demektir bomba hareme girmiş. En hassas yere girmiş. Dolayısıyla bir kardeşiniz olarak biz yaşadığımız bu darbeyi sizleri anlatmak zorundayız. Çünkü bizde 40 yıl çalıştılar. 40 yıl içinde silahlı kuvvetlerimize, polis teşkilatımıza, adalet teşkilatımıza sızdılar. Buralarda da bu darbe girişiminin adımın attılar. Bu örgüt günümüzün Neohaşhaşileridir. Eğitim, diyalog, hayır, hizmet gibi kavramların perdesini kaldırdığınızda göreceğiniz şey riyadır, iftiradır, hırsızlıktır, sapkınlıktır, kindir, kandır. Ülkemizde son yıllarda işlenen siyasi cinayetlerden terör hadiselerine kadar birçok hadisenin arkasında bu örgütün olduğunu artık daha iyi görüyoruz. Nasıl DEAŞ, PKK, EL Kaide, Bokoharam ile mücadele ediyorsak, FETÖ ile de aynı kararlılıkla mücadele etmeliyiz. FETÖ’nün bertaraf edilmesine yaşanan her gecikme, daha büyük sıkıntılara sebep olacaktır.”

selyus