Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 15 Mayıs 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Haddini bil, haddini”

9. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Van’da İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan zat, şahsıma karşı yine alçakça bir ifade kullandı. Bizim kandan beslendiğimizi söylüyor. Haddini bil, haddini. Ben halkımdan besleniyorum. Kandan beslenen birileri varsa, 1960’ta rahmetli Menderes’in ve iki arkadaşının idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir, sizsiniz.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Öğrenci Buluşması’nın final programına katıldı.

Burada yaptığı konuşmada CHP’ye yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Van’da İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan zat, şahsıma karşı yine alçakça bir ifade kullandı. Bizim kandan beslendiğimizi söylüyor. Haddini bil, haddini. Ben halkımdan besleniyorum. Kandan beslenen birileri varsa, 1960’ta rahmetli Menderes’in ve iki arkadaşının idamına zemin hazırlayan CHP zihniyetidir, sizsiniz. Siz kimi aldatıyorsunuz, kimi aldatacaksınız? Medya güçlerini, gazetelerdeki, ekranlardaki tetikçilerini kullanarak, bizi karalamaya, itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Hiç kusura bakmasınlar, onların itibar suikastları bizi yıldırmaz. Onların iftiraları, hakaretleri, bizi hakkı ve hakikati haykırmaktan alıkoyamaz.”

Mazlumlara sahip çıkmaya, diklenmeden dik durmaya, doğrunun ve barışın tarafında durmaya devam edeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü biz, kuvvetimizi medyadan, sermayeden değil; seccadelerini gözyaşlarıyla ıslatan mazlumların dualarından alıyoruz. Onların hayır duaları bizimle olduğu müddetçe, yılmadan, yorulmadan bu kutlu yolda yürümeye, haksızlıkları dillendirmeyi de sürdürerek devam edeceğiz. Sizin gibi gönül elçilerimiz bizimle olduğu sürece, Türkiye’yi karalamaya yönelik kampanyaların hepsi de boşa çıkacaktır. Şairin dediği gibi; ‘Biz aşinaya aşina, bigâneye bigâneyiz.’ Aşinalık bağı kurduğumuz sizlerin şahitliğinin, onların algı operasyonlarını darmadağın edeceğine inanıyorum” açıklamalarında bulundu.

selyus