Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 21 Ağustos 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TSK ve Polis Teşkilatı içinde FETÖ tespiti

FETÖ tespiti yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ ile yürütülen mücadeleye dikkat çekerek, “Ben ne silahlı kuvvetler ne polis teşkilatımızın bunlardan tamamen arındırılmış olarak kabul etmiyorum şu an” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ziyareti sonrası gazetecilere açıklamalarda bulundu.

15 Temmuz’da İBB’nin gazi bir belediye olduğunu söyleyen Erdoğan, “Burada 17 şehidimiz ne yazık ki oldu. Az önce görüntüleri izlediğim zaman şok olmamak mümkün değil. Silahlı kuvvetlerimizin içine sızmış, orada kendine yer bulmuş asker giysisi içindeki bu teröristleri şu arkamızdaki sütunlara sığınarak vatandaşlarımıza nasıl nokta atışı yaptıklarını o görüntülerde izleyerek, o talihsiz görüntüleri gördüm. Temenni ederim ki bundan sona bu tür şeylere rastlamayız. Temenni ederim bu gafiller aynı yanlışı bundan sonraki süreçte yapmazlar. Ben ne silahı kuvvetler en polis teşkilatımızın bunlardan tamamen arındırılmış kabul etmiyorum şu an. Çalışmalarımız aynen devam ediyor. Bunu temizleyeceğiz, kararlılığımız kesindir” diye konuştu.

Kanun hükmündeki kararnamelerin de bu çalışmaya yönelik çıkartıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Siyasi partilerimizin el ele vermek suretiyle TBMM’den ki bu meclis de gazi meclistir. Meclisin ne hale getirildiğini biliyorsunuz. Bu meclis, kendini saldırma cüretini gösteren teröristlere karşı her türlü yaptırım kararlığını alma kararlılığındadır. Sayın meclis başkanımın ortaya koyduğu tavırlar, o gece kapalı olmasına rağmen 100 kadar milletvekilimizin parlamentoya gelmesi suretiyle oradan dünya demokrasisine güzel bir ders vermişlerdir. Temenni ederim bazıları bundan nasibini alır” ifadelerini kullandı.

selyus