Ana Sayfa İÇ POLİTİKA 17 Aralık 2015

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi ülkelerine ve milletlerine ihanet, bunların adeta iliklerine işlemiş”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kendi ülkelerine ve milletlerine ihanet, bunların adeta iliklerine işlemiş. Bu hastalıklı ruh hallerini, Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla, hükümet karşıtlığıyla, iktidar partisine muhalefetle perdelemeye çalışıyorlar. Ama hayır, bunların asıl düşmanlığı bu ülkeye ve bu milletedir. Daha da açık konuşmak gerekirse, bunların düşmanlığı milletimizin temsil ettiği tüm değerlere, özellikle de inancımıza, tarihimize, kültürümüze yöneliktir.”

Cumhur Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya’da, Alaaddin-Adliye Hattı raylı sisteminin açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, isim vermeden muhalefete yüklendi. Özelliklede CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in Rus kanalı RT’de verdiği röportaja ilişkin “Kendi ülkelerine ve milletlerine ihanet, bunların adeta iliklerine işlemiş” dedi.

“BU ÜLKE VE BU MİLLETLE HİÇBİR AİDİYET BAĞI HİSSETMEYENLERİN HEZEYANLARINI GÖRÜYORUZ”

Türkiye’nin sorun yaşadığı kim varsa, onun safında yer almayı kendilerine görev bilen bu kişiler için “Kendi ülkelerine ve milletlerine ihanet, bunların adeta iliklerine işlemiş” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu hastalıklı ruh hallerini, Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla, hükümet karşıtlığıyla, iktidar partisine muhalefetle perdelemeye çalışıyorlar. Ama hayır, bunların asıl düşmanlığı bu ülkeye ve bu milletedir. Daha da açık konuşmak gerekirse, bunların düşmanlığı milletimizin temsil ettiği tüm değerlere, özellikle de inancımıza, tarihimize, kültürümüze yöneliktir. Türkiye güçlendikçe, milletimizin temsil ettiği değerlerin de güçlendiğini görüyorlar, biliyorlar. Hani, ‘Ya benimsin, ya kara toprağın’ diyen psikopatlar vardır ya, bunlarınki de o hesap… ‘Türkiye ya bizim olsun, ya da yok olup gitsin’ mantığıyla, kişisel ve ideolojik saplantılarını, siyasetin, medyanın, akademinin kendilerine sağladığı unvanları kullanarak, her fırsatta dışa vuruyorlar. Milletimiz yıllardır bunlara fırsat vermedi, inşallah, hiçbir zaman da vermeyecek.”

AÇTIĞINIZ O HENDEKLERDE YOK OLACAKSINIZ

Herkesin eteğindeki taşları döktüğü, maskelerin sıyrılıp gerçek yüzlerin ortaya çıktığı bir dönemden geçildiğine işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan,  bu ülke ve bu milletle hiçbir aidiyet bağı hissetmeyenlerin hezeyanlarının görüldüğünü ifade etti. Bölücü terör örgütü muhiplerinin ikiyüzlü tavırlarına, en son Diyarbakır’da Fatih Paşa Cami’nin örgüt tarafından yakılması olayında bir kez daha şahit olunduğunu vurguladı. “Çıkıyor bir sözde eş başkan, ‘Devlet helikopteriyle camiyi bombaladı’ diyor. Bunlar bakarkör. Bu nasıl helikopter ki bombalıyor da minare kubbe yıkılmıyor, alttan kapılar yanmaya başlıyor?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan eleştirilerine şöyle devam etti: “Aynı zihniyet, bölgede yaşayan insanların hayatlarını zindana çeviren hendeklere methiyeler düzecek, güvenlikleri için yer değiştirenlere hakaret edecek kadar alçalabiliyor. Düşünebiliyor musunuz, belediyeleriyle belediyelerin iş makinalarıyla yani bu milletin ve devletin iş makinalarıyla hendekler açacaksın ve oradaki tüm Kürt kardeşlerime Kürt vatandaşlarıma hayatı zindan edeceksin. Şimdi bu insanlar oraları terk etmek zorunda kalıyor. Ve utanmadan sıkılmadan da ‘Geri dönemezsiniz’ diyorlar. Geri dönecekler. O insanlar geri dönecekler. Ama o evlerde, o binalarda, açtığınız o hendeklerde yok olacaksınız. Tüm güvenlik güçlerimiz askeri, polisi ve gönüllü köy korucularıyla oralar tertemiz hale gelinceye kadar huzur ortamı tesis edilinceye kadar bu mücadele orada devam edecektir. Durmak yok, aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Fatih Paşa Camii’ni yakanlar, Kurşunlu Camii’ni kurşunlayanlar benim inançlı imanlı Kürt kardeşlerimi istismar edenler, bunun bedelini ödemeye başladılar ve ödeyecekler.”

selyus